Verlies je cv niet uit het oog

Wanneer we eenmaal een job gevonden hebben, denken we meestal niet meer aan ons cv. Maar als je ambitieus bent en een succesvolle carrière nastreeft, kan je dat beter wel doen. Hou je cv dus up-to-date en vul het aan met nieuwe verwezenlijkingen. Zo ben je voorbereid op het moment wanneer net die job je pad kruist die je carrière naar een hoger niveau kan tillen.

Een goed cv bestaat altijd uit een aantal onderdelen. Uiteraard staan je vorige werkervaringen centraal. Maar ook je opleiding en je persoonlijke realisaties mogen niet ontbreken. Je cv beginnen doe je met je persoonlijke gegevens.

Persoonlijke gegevens

Zet je persoonlijke gegevens steeds bovenaan het cv, zodat de rekruteerder niet moet gaan zoeken naar die gegevens. Vermeld naast je naam je geboortedatum, je adres en je telefoonnummer. Vergeet ook zeker je e-mailadres niet. Zorg ervoor dat dit laatste professioneel oogt. E-mailadressen à la ‘[email protected]’ zijn dus volledig uit den boze.

Vorige werkervaringen

Bij het opsommen van je vorige werkervaringen ga je het best omgekeerd chronologisch te werk. Dit wil zeggen dat je bovenaan je lijst je meest recente werkervaringen meedeelt en dat je afsluit met je eerste werkervaring. Vermeld telkens hoelang je in welk bedrijf welke functie hebt bekleed. Je kan ook in enkele woorden meedelen waaruit je functie precies bestond. Zo weet de rekruteerder meteen concreet welke ervaring je hebt.

Opleiding

Ook bij je opleiding werk je het best omgekeerd chronologisch. Begin dus met je laatste studie en eindig met je secundair onderwijs. Vermeld telkens wat je wanneer en waar gestudeerd hebt. Vergeet zeker niet ook je software- en talenkennis te vermelden. Dat vinden veel bedrijven namelijk zeer belangrijk om te weten.

Persoonlijke realisaties

Tot slot moet je ook een woordje uitleg geven over je persoonlijkheid. Denk goed na en beschrijf jezelf in een aantal kernwoorden. Je kan ook je hobby’s vermelden als ze relevant zijn voor de functie die je wenst te bekleden. Als je bijvoorbeeld gaat voor een functie waarin sociale skills belangrijk zijn, vermeld dan zeker je eventuele rol in een jeugdbeweging. Ook vrijwilligerswerk moet je zeker vermelden, want dat geeft ook informatie over je persoonlijkheid.

Dit bericht is gepost op 6 March 2008 om 16:26 uur en is geplaatst in Carrière.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels:
© 2024 · jobinformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.