Hoe maak je je op voor een sollicitatiegesprek?

Bij een sollicitatiegesprek is de eerste indruk uiterst belangrijk. Als sollicitant kies je op voorhand de juiste kleding uit. Maar wist je dat de make-up voor vrouwen minstens even belangrijk is? Een fout en je hebt je kans voorgoed verkeken!
Kies bij het aanbrengen van je make-up voor naturel, simpel, maar gesofisticeerd. Houd het bij zachte kleuren.

Wat heb je nodig?

Make-up
Grote spiegel
Natuurlijk licht

Stap 1

Het is belangrijk te beginnen met een proper en fris gezicht. Zuiver je gezicht zoals iedere ochtend en breng je dagcrème aan. Zet je in een kamer met veel natuurlijk licht voor de spiegel neer. Als het nog niet licht is buiten, zorg er dan zelf voor dat het licht in de kamer zo fel mogelijk is.

Stap 2

Breng een kleine hoeveelheid foundation aan op je gezicht, maar minder dan je gewoon bent. Gebruik een foundation die past bij je huidtint! Gebruik je vingers of een sponsje om het uit te vegen. Verzeker je ervan dat het laagje doorloopt tot aan je haarscheiding en tot in je nek. Niets zo erg als een tweekleurige kaaklijn! Gebruik een camouflageproduct voor de gekleurde vlekjes in je gezicht en voor onder je ogen.

Stap 3

Kies voor een neutraal gekleurde oogschaduw zoals lichtbeige. Kies een donkere, maar nog steeds neutrale kleur, en breng het aan op de contouren van je ooglid. In de binnenste hoeken van je oog kun je een lichtere kleur aanbrengen, zo zie je er wakker uit.

Stap 4

Je hoeft geen eyeliner op te doen, maar als je er toch voor kiest het te doen, kies dan voor een dun lijntje. Gebruik niet te veel mascara. Veeg het aanbrengstokje even proper op voorhand.

Stap 5

Breng als laatste de blush aan. Als je je ogen iets te zwaar hebt opgemaakt, kun je dat compenseren door minder blush te gebruiken, en andersom. Vervaag de blush goed! Als je heel lichte lippen hebt, gebruik dan een lippenstift met een lichte kleur. Als je een felle kleur gebruikt, leg je nog meer de nadruk op de dunne lippen.

Bekijk jezelf goed in de spiegel en verzeker je ervan dat alles gelijkmatig verdeeld is en er natuurlijk uitziet.

Dit bericht is gepost op 21 February 2008 om 09:50 uur en is geplaatst in Solliciteren.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels:
© 2024 · jobinformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.