Zes manieren om je naar de top te slijmen

Iedereen kent het wel vanuit zijn vroegere schoolcarrière. Bij groepswerkjes heb je studenten die erg gemotiveerd zijn en bereid zijn samen te werken terwijl eentje al het werk aan anderen overlaat en toch een score krijgt die hij of zij helemaal niet verdient.

Waar komen die luilakken na hun studies eigenlijk terecht? Het antwoord: ze slijmen zich een weg naar de bedrijven en bureaus waar we vooraf hoopten ze nooit meer terug te zien. Maar dat is nog niet alles. Het zijn diezelfde personen die loonsverhogingen, voordelen en topposities krijgen.

Oneerlijk? Om hogerop te geraken in een bedrijf, moet je aan je baas de indruk geven dat je hard werkt. Hieronder vind je zes tips om je baas te doen geloven dat jij het bent die het bedrijf recht houdt.

1. Stuur je uitgaande post ook naar je baas

Laat je baas weten waar je mee bezig bent en stuur je uitgaande mails ook naar je baas via de ‘CC’-functie. Eigenlijk stuur je gewoon de boodschap ‘ik ben hard aan het werken’. Ook al leest je baas die mails niet uitvoerig, hij weet dat jij je job aan het uitoefenen bent.

2. Zorg dat jij en je laptop onafscheidelijk zijn

Werkgevers linken laptops aan productiviteit. Neem dus een laptop mee naar het werk en houd die ook de ganse dag bij je. Ook al zit je karikaturen van je collega’s te tekenen, je baas zal denken dat je constant op de hoogte wil blijven van de laatste ontwikkelingen, mails,…

3. Word zijn rechterhand

Zorg dat je zijn rechterhand wordt en vertel hem de problemen die er heersen tussen je collega’s. Vertel hem over de drankautomaat die niet meer werkt. Zorg dus dat je hem dagelijks op de hoogte houdt van de probleempjes op de werkvloer. Op die manier word jij de beschermengel van het bedrijf en lijk je onmisbaar.

4. Houd de telefoon op je schouder en zet je beste werk op je pc

Als je baas voorbijkomt, geef je een professionele indruk door de telefoon op je schouder te houden. Als je dan ook nog eens op je pc je beste project toont, zal je baas je ongetwijfeld complimenteren vanwege je energie en dynamiek.

5. Geef een gestresseerde indruk

Fake dat je stress hebt. Voor je baas betekent meer werk ook meer stress. Iemand die stress heeft, is dus hard aan het werk.

6. Bel op vrije dagen je baas van op je werk

Ook al ben je tot een gat in de ochtend op stap geweest, passeer langs je werk en bel je baas. Misschien geeft je baas een wat verveelde indruk omdat je hem met werkgerelateerde zaken stoort op zijn vrije dag. Toch zal hij daarna ook inzien dat jij leeft voor je werkt.

Probeer deze zes tips uit, maar sta er daarna niet versteld van dat jij de oogappel wordt van je baas. Meer nog: als je baas op pensioen gaat, zal hij ongetwijfeld jou als zijn opvolger willen zien. Jij leeft immers voor je werk, was jarenlang zijn rechterhand en bent dynamisch en up-to-date.

Dit bericht is gepost op 7 March 2008 om 14:13 uur en is geplaatst in Carrière.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels:
© 2024 · jobinformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.