Hoe je je droomjob vindt

Weten wat je droomjob is en wat je moet doen om er te geraken is zowel een uitdaging als een opportuniteit. Maar door een stappenplan uit te werken kun je je passies op die manier najagen dat je uiteindelijk de job van je leven vindt.

Wat is je droomjob?

Wat zijn je interesses en je passies? Welke activiteiten geven je een gevoel van voldoening en nuttigheid? Kun je je een job voorstellen waar je met je hart en je hersenen ten volle van houdt? Geef jezelf de kans te experimenteren en gaandeweg te ontdekken wat jouw droomberoep is.

Wat zijn je angsten?

Financiële  instabiliteit, vrienden of familie moeten achterlaten, falen in je nieuwe job, vaak zijn het de angsten voor deze dingen die mensen tegenhouden op zoek te gaan naar hun droomjob. Ontwijk deze angsten niet, maar kijk ze recht in de ogen. Breng deze diepe angsten aan het licht en bekijk ze met enige zin voor realiteit. Praat erover met anderen en ga na wat het ergste is dat kan gebeuren.

Doe je research

Research van de arbeidsmarkt en van jezelf kan je helpen uit te zoeken wie je bent en wet je nu echt wilt. Praat met mensen over mogelijke carrièreveranderingen, zoek op internet op welke mogelijkheden er zijn, enz.

Vind een mentor

Inspirerend, ervaren, behulpzaam, realistisch en optimistisch, dat zijn de eigenschappen van een ideale mentor. Hij of zij moet iemand zijn die graag andere mensen van de grond helpt komen. stl je mentor de juiste vragen en bouw een relatie op die aan beiden voldoening geeft. Of je nu 20, 30 of 60 jaar bent, iedereen kan een mentor gebruiken!

Maak een actieplan

Een droomjob nastreven is meer dan een paar opeenvolgende stappen doorlopen om je dichter bij je doel te brengen. Het is belangrijk  te weten dat de stappen die je volgt de juiste zijn. Als je een lijst maakt van al de dingen die je moet leren en doen om je droom te verwezenlijken, ben je al op de goede weg. Een uitvoerbaar actieplan geeft je de kracht vooruit te denken.

Denk groot, begin klein

Je hoeft niet meteen je 9-to-5 job op te zeggen om je droomjob na te streven. Misschien zal het wel maanden of zelfs jaren duren voor je er geraakt, maar als je creatief en geduldig bent zal het zeker lukken!

Dit bericht is gepost op 17 April 2008 om 14:32 uur en is geplaatst in Carrière.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels:
© 2024 · jobinformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.