Zin in een nieuwe uitdaging?

Had je meer van je baan verwacht of is de sleur er na een lange tijd in gekomen? Blijf dan niet bij de pakken zitten en ga op zoek naar ander werk. Toch is dit niet zo evident als je al een baan hebt. Je kunt je baas immers niet vertellen dat je op zoek bent naar een nieuwe uitdaging want wat als je er geen vindt? Het is dus een ware kunst om onopgemerkt op zoek te gaan naar een andere baan terwijl je nog steeds op je huidig werk bent. Hoe deze opdracht toch goed (en vooral stiekem) te volbrengen?

Laat je huidig werk er niet onder lijden

Het lijkt misschien vanzelfsprekend, maar toch is het van uiterst belang om je zoektocht naar nieuw werk, je huidig werk niet te laten beïnvloeden. Houd je er dus niet mee bezig tijdens de werkuren want het zal je alleen maar last bezorgen. Pleeg bijvoorbeeld geen telefoontjes op het werk en geef zeker je e-mailadres van je werk niet door.

Een andere valkuil waar velen in trappen is de zoektocht naar een nieuwe baan uitvoerig te bespreken met andere collega’s. Dit loopt meestal niet goed af: de baas zal het op een gegeven moment wel te horen krijgen. Collega’s zijn vaak jaloers en vinden het plezierig om zulke informatie door te geven aan een meerdere.

Let op met waar je solliciteert

Solliciteren bij de verkeerde persoon kan je erg genante momenten opleveren. De kans bestaat immers dat je reageert op een vacature bij een bedrijf waarvan je de naam niet kent en op deze manier bij je eigen bedrijf uitkomt. Wees dus zeer voorzichtig met de bedrijven waarbij je solliciteert. Wil je absoluut een oproep of een cv op internet zetten om aan te geven dat je werk zoekt? Vermeld dan zeker nooit je naam. Je baas zou je op deze manier nog wel eens kunnen betrappen.

Maak gebruik van je sociaal netwerk

Als je op zoek gaat naar een nieuwe baan en niet weet waar te beginnen, maak dan gebruik van je eigen sociaal netwerk. Dit is bovendien een erg goede manier om te weten te komen waar men iemand zoals jou zoekt. Toch moet je uitermate voorzichtig zijn met wie je over je ambitie praat. Schrap je baas, collega’s en alle andere contacten verkregen door je huidig werk van de lijst. Deze zullen je waarschijnlijk niet op de goede weg helpen bij het zoeken naar een nieuwe baan.

Op zoek gaan naar een nieuwe baan is op zich al geen lachertje. Het dan ook nog eens geheim houden voor je huidig werk, is nog een moeilijkheid erbij. Toch is er wel degelijk een kans op slagen, op voorwaarde dat je uitermate voorzichtig te werk gaat. Je moet je zoektocht namelijk geheel stopzetten als je de werkvloer betreedt en er helemaal voor gaan als je thuis bent. Je werk goed doen in combinatie met allerlei sollicitatiegesprekken zorgt bovendien voor gevulde dagen, maar als je het goed doet, levert het je heel wat vruchten op. Wees toch altijd zeer voorzichtig! Doe je dit niet, dan bestaat de kans dat je droombaan niet doorgaat en je daarbij nog eens ontslagen wordt op je huidig werk.

Dit bericht is gepost op 28 april 2008 om 14:42 uur en is geplaatst in Solliciteren.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels: Tips om het beste uit jezelf te halen op de werkvloer
Hoe krijg je de opslag die je verdient?