Ongelukkig op het werk? Stel jezelf enkele vragen

Af en toe heb je het gevoel dat je betere dingen te doen hebt dan in een vergadering te zitten. Soms is het gewoon de vermoeidheid, maar soms zie je het echt niet meer zitten. En iedereen denkt wel eens aan stoppen. Maar wanneer weet je nu zeker of je die job beter aan de kant kunt schuiven of niet?

Plus- en minpunten

Maak voor jezelf een lijstje met de positieve en de negatieve kanten van je job. Draai niet rond de pot en schrijf op wat je bedoelt want het helpt jou alleen vooruit. Bekijk daarna de twee kanten en maak voor jezelf uit of de pluspunten opwegen tegen de minpunten.

Langdurig of niet?

Let eens op wanneer je er weg wilt en wanneer je het gevoel hebt dat je job de wereld is voor je. Ieder bedrijf heeft zijn ups en downs. Het is dus normaal dat je wat minder graag naar het werk gaat wanneer er ontslagen kunnen vallen. Maar kijk eens of je over het algemeen over een langere periode tevreden bent of net niet.

Past je profiel bij je job?

Een reden waarom je je slecht kunt voelen in je job is omdat je niet jezelf kunt zijn en je je capaciteiten niet ten volle kunt benutten. Bedenk bij jezelf wat je sterke punten zijn en of die tot uiting komen binnen je werk. Ga dan ook eens na waar je jezelf binnen dit en 5 jaar ziet staan. Kun je je nog aanpassen of is deze job een doodlopend straatje voor jou?

Hoe voel je je op emotioneel vlak?

Wat heb je voor je baan over? Ben je mentaal of fysiek uitgeput als je thuiskomt van je werk? Met andere woorden: heeft je job een grote impact op je gezondheid? Wees eerlijk tegenover jezelf en maak voor jezelf uit of het dat waard is.

Wat is je relatie met je baas?

Kom je goed overeen met je baas? Of kun je hem niet uitstaan en wacht je zijn ontslag af? Dat is vaak ook een grote struikelblok voor veel mensen. Je baas moet je steunen en je kansen geven om jezelf te bewijzen en open te bloeien. Wanneer dat niet gebeurt, treedt er een soort ongezonde spanning op. Kun je je baas echt niet uitstaan? Dan is het misschien tijd om verder te gaan want de kans dat je hogere eerder de laan uitgestuurd wordt is miniem.

De enige echte reden

Wat is de echte reden waarom je aan deze job vasthoudt? Kun je moeilijk rondkomen met een kleiner salaris of heb je zelf duizenden euro’s in je huidige baan gestoken? Ben ervan overtuigd dat dit de enige job voor jou is? Denk hier goed over na en beslis dan of je echt ongelukkig bent bij je huidige werkgever of dat het gewoon van voorbijgaande aard is.

Dit bericht is gepost op 16 May 2008 om 07:52 uur en is geplaatst in Carrière, Werkomgeving.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels:
© 2024 · jobinformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.