Hoe werk en gezin combineren?

Tegenwoordig kiezen meer en meer ouders voor een carrière en voor kinderen tegelijk. Hoe zorg je er dan voor dat alles goed verloopt? Wil je werken en dat dan ook nog eens combineren met de opvoeding van kinderen? Wat zijn dan de verstandigste keuzes die je kan maken en over welke dingen moet je nog eens extra goed nadenken?

Neem de verantwoordelijkheid op om te zorgen voor je kind

Natuurlijk wil iedereen een blitscarrière maar denk eraan dat je ook nog andere verantwoordelijkheden hebt. Als je een kind hebt, zou het erg zijn als je kind een betere band heeft met de mensen van de opvang dan met jou. Denk hier ook aan als je aan kinderen begint. Desnoods is het beter om pas aan kinderen te beginnen als je op een rustiger punt in je carrière bent aangekomen.

“Quality time”, ook voor de kinderen?

Veel ouders proberen een schuldgevoel goed te praten door de hele tijd met de kinderen naar een pretpark te gaan,  of door de kinderen te verwennen met allerlei speelgoed en alles wat hun hartje maar begeert.

Dat is een hele grote fout die veel ouders maken. Koop je schuldgevoel niet af, maar breng zo tijd door met je kind dat je kind zelf het ook echt apprecieert. Ga kijken naar voetbalwedstrijden van je kleine spruit, praat met je kind over dingen die hem of haar interesseren. Veel kinderen klagen erover dat ze van hun ouders niet de aandacht krijgen die ze echt willen.

Fulltime of parttime?

Normaal gezien heb je genoeg financiële middelen als je als ouders allebei beslist om parttime te gaan werken. Zo kunnen de beide ouders nog erg vaak bij de kinderen zijn, en bespaar je ook weer geld op de oppaskosten.
Als je dan toch echt een oppas nodig hebt, zoek dan mensen uit die je echt compleet vertrouwt.  Je kind zal er waarschijnlijk erg veel tijd doorbrengen dus is het belangrijk dat je een redelijk groot deel van de opvoeding aan hen durft toevertrouwen.

Is het bedrijf waar je werkt ‘kidsproof’?

Tegenwoordig zijn er meer en meer bedrijven die zelf zorgen voor oppas tijdens de werkuren, die ervoor zorgen dat je zelfs met kinderen nog de mogelijkheid hebt om hogerop te komen in het bedrijf.

Je hebt dus vooral een goede voorbereiding nodig wanneer je besluit om werk en gezin te combineren!

Dit bericht is gepost op 18 June 2008 om 10:36 uur en is geplaatst in Carrière.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels:
© 2024 · jobinformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.