Wat doe je beter niet bij een ontslag?

Soms zou je je baas verrot willen schelden omdat hij je ontslagen heeft en heb je wel erg veel zin om die vreselijk irritante collega eens goed op zijn plaats te zetten. Je bent immers toch ontslagen dus waarom zou je al die woede nog inhouden?

Denk je dat bovenstaande een goed idee is? Denk er dan nog maar eens een keertje extra over na en lees de volgende tips. Ook je gedrag na een ontslag kan nog consequenties hebben.

Je baas vertellen wat je nu eigenlijk echt van hem vindt

Geef toe, het is toch een zalig idee: je baas eens lekker zeggen waar het op staat zonder dat hij je kan ontslaan (je bent toch al ontslagen of je hebt zelf al ontslag genomen). Maar wat zegt die actie dan over jou als persoon?

De boodschap die je overbrengt, is dat je een rancuneus persoon bent die absoluut niet tegen zijn verlies kan. Soms is een bepaalde bedrijfswereld erg klein en kom je misschien je baas of ex-collega’s nog een keer tegen. Wat doe je dan?

Vraag om een referentie

Nog een belangrijk iets dat je zeker niet mag vergeten: als je je cv aanpast, moet je bij je vorige werkgever een referentie neerzetten. Hoe ga je dat nog klaarspelen als je alles en iedereen verrot hebt gescholden? Denk hier dus zeker aan als je weggaat bij een bedrijf.

Ik neem die leuke spulletjes nog mee naar huis

Wat je ook vooral niet mag doen, hoe verongelijkt je jezelf ook voelt, is bedrijfseigendom stelen. Als je vorige werkgever erachter komt, kan er nog een serieuze haar in de boter komen te zitten. En wat zal je nieuwe werkgever denken als je aan komt stappen met wel erg veel pennen met het logo van je vorige werkgever erop?

Praat niet slecht over je vorige werkgever tegenover je nieuwe werkgever

Zeg nooit slechte dingen over je ex-werkgever tijdens een sollicitatiegesprek of gewoon tijdens het werk. Dat zorgt er echt alleen maar voor dat jij overkomt als een onbetrouwbaar persoon (want: in hun ogen zul je ook zo over hen roddelen wanneer je weggaat).

Dit bericht is gepost op 18 June 2008 om 10:28 uur en is geplaatst in Ontslag.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels:
© 2024 · jobinformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.