Wachten op een jobaanbieding

Al wekenlang ben je op zoek naar een (nieuwe) job. Je speurt elke dag naar nieuwe vacatures op het web en in de kranten. Eindelijk stuit je op een interessante vacature. Je stuurt een sollicitatiebrief en wordt uitgenodigd voor een gesprek. Het gesprek verloopt vlot. De job bevalt je erg, en ook de werkgever lijkt in je geïnteresseerd te zijn. Je wordt uitgenodigd voor een tweede gesprek. Na dit gesprek deelt de werkgever mee dat hij enkele dagen nodig heeft om na te denken over zijn keuze. Je gaat naar huis en wacht drie dagen. Geen telefoon. Na vijf dagen nog steeds geen nieuws. Je vraagt je af of je zelf moet bellen. Je wacht nog twee dagen. Nog steeds geen nieuws.

Indien je zelf werkzoekende bent, herken je jezelf misschien in deze situatie. Je wilt die job dolgraag en vraagt je af wat je nu moet doen.

Geef de hoop niet op

Begin niet te wanhopen. Het feit dat je uitgenodigd bent voor een tweede gesprek betekent dat de werkgever in je geïnteresseerd is. Veel werkgevers zeggen dat ze je na een paar dagen zullen terugbellen. In de praktijk moet je minstens een week op het beslissende telefoontje wachten.

Neem nog geen ontslag

Indien je al een job hebt, geef die dan nog niet op. Als je de job uiteindelijk dan toch niet krijgt, ben je tenminste je inkomen niet kwijt.

Houd rekening met de mogelijkheid dat je een andere job zal aannemen voor jezelf, zelfs indien je er vrij zeker van bent dat die begeerde job voor jou is. Er kan altijd nog iets tussenkomen. Zolang je nog geen uitsluitsel hebt, wil je op je huidige betrekking geen bruggen achter je verbranden.

Blijf zoeken

Geef je zoektocht naar een nieuwe job niet op. Blijf elke dag het web afschuimen en de krantenadvertenties doornemen. Misschien vind je wel nog iets beters. Indien je een uitnodiging krijgt voor een sollicitatiegesprek bij een andere werkgever, sla die dan niet af. En als dat niks wordt, ligt de volgende interessante vacature misschien al op de loer.

Laat je niet gek maken

Indien je geen job hebt, zit jezelf dan niet de hele dag thuis op te jutten. Wie een job heeft, heeft afleiding, en dat is precies wat jij ook nodig hebt. Blijf niet de hele dag binnenshuis zitten wachten tot de telefoon rinkelt. Zet je antwoordapparaat aan en ga eens naar de cinema. Of ga bij de kapper voor een nieuw kapsel.

Indien je toch liever thuis blijft, steek dan de handen uit de mouwen. Herorganiseer je kleerkast en stof alle boekenkasten af.

Probeer zoveel mogelijk informatie in te winnen

Gebruik je tijd om je te informeren over je potentiële werkgever. Wees up-to-date: trek de geschiedenis van het bedrijf na, spits je oren voor alle nieuwtjes en volg de recente ontwikkelingen in jouw tak van het bedrijfswezen.

Dit bericht is gepost op 25 June 2008 om 07:45 uur en is geplaatst in Solliciteren.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels:
© 2024 · jobinformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.