Workaholic? Maak er werk van!

Weet je niet wat ontspanning is en ben je altijd achter je pc te vinden? Dan ben jij waarschijnlijk die workaholic die het zelf niet beseft. Maar er is natuurlijk niets mis met gedreven zijn door je baan en met enthousiasme allerlei opdrachten uitvoeren. Je moet enkel opletten dat je dit niet te zeer doordrijft. Je vrouw en kinderen mogen hier bijvoorbeeld niet onder lijden want zij rekenen evenzeer op jou. Heb je toch moeite om je werk niet te laten overheersen, volg dan de volgende tips en maak er werk van!

4 tips

1. Allereerst is het van belang om opnieuw te weten wat ontspanning is. Door jarenlang dag in, dag uit, met je werk in de weer te zijn, kan je dit weleens vergeten zijn. Geregeld naar de film of sauna gaan, is dus de boodschap.

Indien je zelf niet in staat bent om je op zulke momenten te ontspannen en voelt dat het probleem dieper zit, kan je de hulp van een psycholoog inroepen. Die kan het achterliggende probleem door middel van allerlei tests achterhalen en hier vervolgens via therapie aan werken.

2. Werk bovendien zelf ook aan de manier waarop je met ontspannende activiteiten omgaat. Zie een etentje met je vrouw eveneens als een afspraak en zeg dit dus niet zomaar af.

3. Stel vervolgens strikte regels op. Verlaat het werk om stipt 17.00 uur en plan je pauzes op voorhand. Neem ook niet teveel hooi op je vork. Als je weet dat een bepaalde deadline niet haalbaar is, begin er dan niet aan en stel in de toekomst enkel reële doelstellingen.

4. Het is ook zeer belangrijk om je te realiseren dat je niet de enige bent die een bepaalde taak kan uitvoeren. Geef daarom ook regelmatig enkele opdrachten door aan collega’s zodat er minder druk op jouw schouders terecht komt. Leer delegeren!

Het is dus zeker mogelijk om die ‘werkverslaving’ uit je leven te bannen. Het zal je bovendien alleen maar ten goede komen want je gezin en familie zullen je dankbaar zijn dat je meer tijd met hun spendeert. Je leeft maar één keer, geniet er dan ook van.

Dit bericht is gepost op 24 June 2008 om 10:14 uur en is geplaatst in Werkomgeving.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels:
© 2024 · jobinformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.