10 stappen op weg naar een nieuwe job

Wist je dat een nieuwe job vaak maar tien stappen van je verwijderd is?

1. Focus je zoektocht

Als je online op zoek gaat naar een job, gebruik dan sleutelwoorden die je vaardigheden en locatie  waar je wilt werken bevatten. Door je zoektermen specifieker te maken, wordt de kans dat je op een job botst die echt bij je past juist groter.

2. Maak je merk (naam) zichtbaar

Maak een profiel aan op sociale netwerk-sites als LinkedIn, Facebook of Twitter. Als je je naam in een sterk, professioneel daglicht stelt, zullen je contacten en mogelijke werkgevers een sterke indruk van je krijgen.

3. Onderhoud je contacten

Of het nu online is of niet,  probeer zo goed mogelijk contact te houden met iedereen die je kent. Je weet maar nooit wie je kan helpen met je zoektocht naar een job.

4. Maak het jezelf gemakkelijk

Er bestaan duizenden boeken, websites en andere informatiebronnen over de zoektocht naar een job. Maak er gebruik van!

5. Stel een lijst van interessante bedrijven op

Misschien zijn er wel bedrijven waar je echt graag voor zou willen werken? Maak een lijst van de bedrijven die je zeker niet mag overslaan in je zoektocht naar een job.  Alle informatie die je nodig hebt  kun je gewoon op internet vinden.

6. Vind vacatures

Op vacaturesites, op websites van bedrijven, op netwerksites of gewoon in de krant, er bestaan veel manieren om vacatures te zoeken.

7. Stel een doelgericht cv en sollicitatiebrief op

Het is enorm belangrijk dat je voor iedere sollicitatie een nieuwe cv en sollicitatiebrief schrijft. Daarin moet je de nadruk leggen op je vaardigheden waar men voor die job specifiek naar op zoek is. Zo zal de mogelijke werkgever meteen zien of je geschikt bent voor de job of niet, en maak je dus meer kans op een sollicitatiegesprek uitgenodigd te worden dan wanneer je een algemene cv of brief doorstuurt.

8. Bereid je sollicitatiegesprek voldoende voor

Doe voordat je op sollicitatiegesprek gaat voldoende research naar het bedrijf. Stem je kleding erop af, oefen met het beantwoorden van mogelijke vragen en het zelf stellen van vragen.  Probeer de interviewer  te imponeren  met je vaardigheden, ervaring en zelfvertrouwen.

9. Zorg voor de follow-up

Het is belangrijk dat je na je sollicitatiegesprek iedereen die je ontmoet hebt bedankt.

10. Accepteer het jobaanbod

Als je een jobaanbod krijgt, is het belangrijk dat je voldoende tijd neemt om het aanbod te evalueren. Neem niet zomaar een job aan omdat hij je aangeboden wordt. Mocht je toch weigeren, doe het dan op een beleefde manier.

Dit bericht is gepost op 4 May 2009 om 09:06 uur en is geplaatst in Carrière, Solliciteren.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels:
© 2024 · jobinformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.