Spontaan solliciteren, heeft dat zin?

Bij een spontane sollicitatie solliciteer je bij een bedrijf zonder dat er een specifieke vacature openstaat. Je schrijft dus een sollicitatiebrief aan een bedrijf om te laten weten dat je er graag zou willen werken. Velen zien het nu niet in van een spontane sollicitatie en denken dat er toch nooit iets uit voort kan komen. Zij hebben ongelijk, want een spontane sollicitatie heeft veel voordelen.

Als je een spontane sollicitatie doet, weet het bedrijf meteen dat je gemotiveerd bent om er te komen werken. Vaak leggen bedrijven een wervingsreserve aan voor als er een plekje vrijkomt. Het feit dat je niet voor een functie solliciteert maar echt voor het bedrijf kiest, zal je vaak al voordeel opleveren ten opzichte van ander kandidaten.

Brief schrijven

Het schrijven van een sollicitatiebrief is bij een spontane sollicitatie vaak iets moeilijker omdat je je de brief niet op een specifieke functie kan richten. In zo’n sollicitatiebrief kun je best omschrijven wat je carrièredoelen zijn, met andere woorden, wat jij van je carrière verwacht.

Dit bericht is gepost op 21 October 2009 om 11:18 uur en is geplaatst in Solliciteren.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels:
© 2024 · jobinformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.