10 manieren om gelukkig te zijn op je werk

Veel mensen zijn niet gelukkig op hun werk of gaan zelfs tegen hun zin werken. Toch heb je een groot deel van je geluk op het werk zelf in de hand. Hier vind je 10 manieren om gelukkig te zijn op je werk.

1. Kies ervoor om gelukkig te zijn

Geluk is voor een groot deel je eigen keuze. Niet iedereen kan de beste werkgever ter wereld hebben, maar is dat een reden om negatief te zijn? Denk positief over je werk. Concentreer je op de dingen die je leuk vindt. Vermijd negatieve mensen en roddels en breng je tijd zoveel mogelijk door met collega’s die je aardig vindt.

2. Doe iedere dag iets dat je leuk vindt

Je houdt misschien helemaal niet van je huidige job, maar er is altijd wel iets dat je wel leuk vindt! Als je iedere dag iets doet dat je leuk vindt, zal je job helemaal niet zo erg lijken!

3. Kies ervoor je zelf op professioneel en persoonlijk vlak verder te ontwikkelen

Jij bent de persoon die het meeste wint als je jezelf op professioneel of persoonlijk vlak verder ontwikkelt. Neem dus zelf de touwtjes in handen. Geef duidelijk aan waarin jij je verder wilt bekwamen.

4. Wees op de hoogte van wat er op het werk gebeurt

In plaats van te klagen dat je nooit op de hoogte bent van wat er op de werkvloer gebeurt, kun je ook actief zijn en zelf achter deze informatie aangaan. Vraag je collega’s steeds om meer uitleg of plan regelmatig meetings in als je er de tijd voor hebt.

5. Vraag regelmatig om feedback

Als je vindt dat je onvoldoende feedback krijgt, vraag er dan om. Zeg tegen je baas dat je het belangrijk vindt regelmatig respons te krijgen over je prestaties. Praat ook met je klanten. Zijn zij tevreden? Hun reacties kunnen een belangrijke graadmeter zijn.

6. Maak enkel beloftes die je kunt nakomen

Een van de belangrijkste oorzaken van stress op het werk en ongelukkig zijn is je niet aan je beloftes kunnen houden. Het is niet leuk om voortdurend excuses te moeten zoeken en je de hele tijd zorgen te maken of je je beloftes wel kunt volbrengen. Organiseer jezelf en geef je niet op als vrijwilliger als je eigenlijk geen tijd hebt.

7. Vermijd pessimisme

Ervoor kiezen om gelukkig te zijn op het werk betekent dat je best negatieve gesprekken, roddels en klagende collega’s zoveel mogelijk vermijdt. Negatieve mensen zullen ook een invloed hebben op jouw humeur.

8. Wees assertief

De meeste mensen houden niet van conflicten. Maar conflict kan ook positief zijn. Het kan je helpen succesvol je werk te doen. Kom dus op voor jezelf en wees assertief.

9. Maak vrienden

Als je op het werk vrienden hebt,  ga je waarschijnlijk enthousiaster en gemotiveerder naar het werk.

10. Als niets lukt, zoek dan een andere job!

Als geen van deze ideeën je echt aanspreekt, kun je best eens goed nadenken over je werkgever, je job of je carrière. Je wilt niet heel je leven spenderen aan een job die je niet graag doet. Misschien kan de gedachte dat je binnenkort een nieuwe job hebt je wel gelukkig maken?

Dit bericht is gepost op 22 September 2009 om 13:00 uur en is geplaatst in Carrière, Werkomgeving.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels:
© 2024 · jobinformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.