Waarop moet je letten bij een vacature?

Als je online, in de krant of elders een vacature of jobadvertentie tegenkomt, kan je die best goed bestuderen voor je besluit een sollicitatiebrief te schrijven.

– Wat houdt de functietitel precies in? In veel vacatures zal je waarschijnlijk een gewichtig klinkende functietitel tegenkomen, maar wat echt belangrijk is, is de jobinhoud. Lees de jobomschrijving aandachtig en vraag er desnoods, per mail of via de telefoon, meer uitleg over aan het bedrijf.

– In de vacature omschrijven bedrijven hun ideale kandidaat. Voldoe jij niet aan een paar capaciteiten die ze opsommen, laat je dan zeker niet afschrikken. Waarschijnlijk zal niemand van de sollicitanten aan het gewenste profiel voldoen. Maar wees ook realistisch, als jij geen of weinig van de gevraagde vaardigheden en capaciteiten bezit, heeft het niet veel zin om te reageren.

– Zoek na het  lezen van de vacature zeker de website van het bedrijf op. Hier kan je veel uit te weten komen. Waar ligt het, is het een groot bedrijf, heeft het eerder oudere of jongere werknemers? Via zoekmachines kan je ook te weten komen of het bedrijf onlangs in het nieuws geweest is.

Dit bericht is gepost op 8 February 2010 om 15:58 uur en is geplaatst in Solliciteren.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels:
© 2024 · jobinformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.