Beslissen of je een jobaanbieding ervaart

Bij een jobaanbieding hebben velen  een beetje tijd nodig vooraleer ze beslissen of ze de aanbieding aanvaarden. Krijg je een jobaanbieding, laat dan eerst je appreciatie blijken en maak duidelijk dat je in de job geïnteresseerd bent.

Stel ook de nodige praktische vragen. Best kan je vragen of het mogelijk is 24 uur te krijgen om je beslissing te maken.

Houd rekening met de volgende aspecten:

  • Werkomgeving: ga je je er op je plaats voelen? Lijken de collega’s tof? Kom je in een enthousiast team terecht? Ga je er voldoende kans krijgen om je te ontplooien?
  • Verantwoordelijkheden: krijg je meer verantwoordelijkheden dan in je huidige job? Is de job een uitdaging voor jou? Of ga je juist te veel verantwoordelijkheid krijgen waardoor je de job te stressvol zal vinden?
  • Loon of salaris: ga je voldoende verdienen? Krijg je loon naar werk?
  • Vakantie: krijg je veel vakantie? Wordt er rekening gehouden met je gezinssituatie?
  • Vervoer en parking: Wordt je woon-werkverkeer terugbetaald? Ga je niet te lang onderweg zijn? Moet je in de file staan? Is er parking of moet je steeds zelf parkeerplaats zoeken?
  • Kinderopvang: Wordt er kinderopvang voorzien? Ga je nog genoeg tijd overhouden voor de kinderen?
  • Werkuren: Krijg je flexibele werkuren? Ga je vaak moeten overwerken?

Weeg bij iedere vraag die je aan jezelf stelt de voor- tegen de nadelen af. Wees niet bang om je potentiële werkgever om extra voordelen te vragen.

Heb je eenmaal je beslissing gemaakt, beslis dan meteen of je de job zal aannemen en laat de persoon die je de aanbieding deed iets weten. Als je de aanbieding afwijst, doe dit dan op een professionele manier. Je weet immers nooit wanneer je weer in contact zal komen met die werkgever.

Dit bericht is gepost op 16 September 2011 om 10:50 uur en is geplaatst in Solliciteren.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels: