Pesten en mobbing op het werk

Steeds vaker halen pesterijen op het werk de media. En dat hoeft niet te verwonderen, want er wordt ook steeds meer gepest op het werk. Pesterijen op het werk worden vaak omschreven met de term ‘mobbing’.

Mobbing: pesten op het werk

Pesterijen op het werk zijn handelingen waardoor een werknemer niet meer normaal kan functioneren op het werk en zijn handelingen niet meer kan uitvoeren zoals het moet. De werknemer wordt lastiggevallen, psychisch of fysisch, of bedreigd of aangevallen. Bij mobbing gaat het om meerdere personen die het op een collega gemunt hebben.

Gevolgen van mobbing

Mobbing of pesten op het werk is altijd ernstig te nemen. De volgende problemen kunnen eruit voortvloeien: angst, isolatie van het slachtoffer, lichamelijke klachten, wanhoop, zelfmoord,…

Taak van de werkgever

Het is belangrijk dat een werkgever tijdig ingrijpt en het probleem erkent. Hij kan het slachtoffer de nodige informatie bezorgen over de mogelijkheden tot bescherming en nader onderzoek.  Hij kan ook voorlichting geven aan de werknemers en andere betrokkenen.

Eventueel kan de werkgever een preventieadviseur inschakelen, die een beter zicht heeft op het probleem en hoe het te voorkomen is.

Dit bericht is gepost op 25 August 2011 om 11:20 uur en is geplaatst in Werkomgeving.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels:
© 2024 · jobinformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.