Wanneer kan ik vakantie nemen?

Wanneer je precies je verlofdagen mag opnemen, hangt af van de sector waarin je werkt en van je onderneming.

Soms kiezen bedrijven voor een collectief verlof en gaan alle werknemers tegelijkertijd op vakantie. Een bekend voorbeeld daarvan is het bouwverlof. De bouwsector neemt over het algemeen op hetzelfde ogenblik vakantie. In andere bedrijven kan je dan weer helemaal zelf kiezen in welke periode je graag je verlof opneemt.

Een werknemer moet doorgaans de  kans  krijgen minstens twee weken aan een stuk vakantie te nemen in de periode tussen 1 mei en 31 oktober. Voor wie nog geen 18 jaar oud is, bedraagt deze periode drie weken.

In veel bedrijven genieten werknemers met schoolplichtige kinderen voorrang voor de periodes waarin de schoolvakanties vallen. Wil je je vakantie niet opnemen in de gangbare zomerperiode, dan wordt er rekening gehouden met de drukte in het bedrijf.

Dit bericht is gepost op 30 June 2011 om 15:26 uur en is geplaatst in Werkomgeving.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels:
© 2024 · jobinformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.