Referenties op je cv zetten?

Veel sollicitanten proberen op hun cv enkele referenties te plaatsen. Vaak wordt er ook naar gevraagd op een sollicitatiegesprek. Maar heeft het ook daadwerkelijk nut? Besteden werkgevers aandacht aan de referenties die je al dan niet kan opnoemen?

Plaats ik wel referenties of niet?

In de meeste gevallen is het niet aangewezen referenties op je cv te plaatsen, tenzij het referenties zijn die op je mogelijke nieuwe werkgever echt indruk maken. In dat geval mag je ze wel vermelden.

Als je ervoor kiest een  persoon op te geven als referentie, breng hem of haar daar dan van op de hoogte.  Kies als referentie ook iemand uit die zeker tevreden was over jouw werkprestaties en die dus  goede dingen over jou zal vertellen.

Drie tot vijf referenties is meer dan voldoende, tenzij de instructies anders zijn.

Het nut van referenties

Werkgevers vinden het vaak nuttig om in een vacature naar referenties te vragen, dit omdat ze zo een beter en meer volledig beeld van de kandidaat kunnen krijgen. Als je referentie opgebeld wordt, zal een werkgever vaak vragen naar zaken die niet van je cv af te leiden zijn. Als de referentie op veel vragen geen antwoord kan geven, zal hij op de werkgever natuurlijk niet zo betrouwbaar overkomen.  Probeer je referentie dus ook wat voor te bereiden en vertel hem welke sterke punten je wilt benadrukken.

Dit bericht is gepost op 31 mei 2011 om 13:21 uur en is geplaatst in Solliciteren.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels: Verschillende soorten verlof: een overzicht
Wanneer kan ik vakantie nemen?