Waar moet je opletten als je gaat werken in het buitenland?

Als je gaat werken in het buitenland zijn er verschillende zaken waar je rekening mee moet houden. Hierbij kan je denken aan huisvesting, maar ook een visum, de belasting en verzekeringen zijn belangrijk. Hieronder staan een paar van die belangrijke zaken die je niet mag missen. 

 

Visum

Voor sommige landen heb je een geldig visum nodig om daar te mogen werken. Het hangt af van het land en de duur van je verblijf, of je een werkvisum of een verblijfsvisum moet hebben. Het visum moet je dan al hebben voordat je vertrekt. 

Verzekeringen 

Welke verzekeringen verplicht zijn, verschilt per land. Het is wel verstandig om een goede verzekering voor ziekte en ongevallen af te sluiten als je naar het buitenland vertrekt, zodat je niet plotseling voor kosten komt te staan. Informeer goed of je een verzekering in het buitenland moet afsluiten of dat je je Belgische verzekering kan meenemen. Hierbij hangt het natuurlijk af voor hoe lang je verblijf gaat zijn. Een verzekering afsluiten kan via je werkgever, of door zelf een verzekering af te sluiten. 

Belastingen

Als je in een ander land gaat wonen en werken, heb je te maken met andere belastingregels dan in België. Wellicht moet je dubbele belasting betalen als je in twee landen werkt. Als je alleen in het buitenland werkt, moet je de regels van het land waar je woont gaan naleven. Lees je goed in en misschien kan je werkgever je hierbij helpen. 

Huisvesting

Een huis via je werkgever of een eigen gevonden plek om te verblijven: het is belangrijk dat je een fijne plek hebt om te wonen. De eerste paar weken zal het erg wennen zijn op je nieuwe plek, dus het heeft tijd nodig voordat je je daadwerkelijk ‘thuis’ gaat voelen. Het is dus belangrijk dat je een fijne plek hebt waar je tot rust kan komen. 

Genieten

Misschien wel de allerbelangrijkste: dat je gaat genieten van de tijd in het buitenland. Het is niet niets, een nieuw leven opbouwen op een nieuwe werk en woonplek. Werken in het buitenland brengt een geweldige ervaring met zich mee op zowel werk als persoonlijk gebied. Geniet van deze ervaring en probeer vooral veel nieuwe dingen te doen en de cultuur en de mensen om jou heen te leren kennen. Daarnaast is het fijn om het contact met je familie en vrienden in België goed te houden, ze staan waarschijnlijk te popelen om al je verhalen te horen.

Tags No Tags

Dit bericht is gepost op 31 January 2023 om 12:26 uur en is geplaatst in Carrière.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels:
© 2024 · jobinformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.