Laat je werk op het werk

Ken je het gevoel dat je werk je privéleven steeds meer beïnvloedt, maar je niet weet hoe het te verhelpen? Herpak je dan vlug want een burn-out op je werk en zelfs een echtscheiding liggen op de loer. Iedereen met een drukke baan wordt op een bepaald moment geconfronteerd met de uitdaging het professionele leven te combineren met de privésfeer. Je moet deze twee domeinen goed van elkaar kunnen scheiden, want als dit je niet lukt, zal een deel van je leven er zeker onder lijden.

Hoe je relatie te verzekeren en je baan op afstand te houden?

Schud eerst en vooral alle stress van je af alvorens je thuis binnenkomt. Maak bijvoorbeeld een korte wandeling of luister in de auto naar je favoriete muziek. Dit zal je relatie ten goede komen want stress van je werk kan leiden tot onnodige ruzies op het thuisfront.

Ben je een geboren manager? Maak hier dan voor de volle honderd procent gebruik van op je werk, maar laat het achterwege als je thuis bent. Je wederhelft zit immers niet te wachten op allerlei bevelen want in een relatie wordt doorgaans geen hiërarchie getolereerd. Zet die leidingpositie dus van je af zodra je het werk verlaat. Bovendien houdt niemand ervan gedomineerd te worden. Vermijd dat gedrag in andere relaties.

Goed kunnen opschieten met je collega’s hoort bij een leuke baan die je met plezier doet. Toch moet je hiermee opletten, want de kans bestaat dat je deze vriendschappen op het werk te zeer doordrijft. Ze kunnen zelfs een bedreiging vormen voor je relatie. Bovendien loop je het risico om in je vrije tijd de problemen van je werk uitgebreid te bespreken met collega’s. Hierdoor ben je dus steeds meer bezig met je werk wanneer je vrij hebt.

Drukke banen zijn synoniem aan continu bereikbaar zijn. Toch moet je duidelijke grenzen stellen. Zet je op de werkvloer volledig in voor je baan, maar mijd enig contact wanneer je thuiskomt. Neem je gsm van je werk dus niet mee naar huis en zeg je collega’s dat ze rekening moeten houden met je werkuren.

Een succesvolle carrière uitbouwen en een goede relatie hebben kan dus zeker met elkaar gepaard gaan. Houd er wel rekening mee dat de twee domeinen elkaar niet gaan overlappen. Je professionele leven gescheiden houden van je privéleven is dus de boodschap.

Dit bericht is gepost op 18 November 2011 om 08:49 uur en is geplaatst in Werkomgeving.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels:
© 2023 · jobinformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.