Signalen die wijzen op een nakend ontslag

Meestal voel je een ontslag wel aankomen. Je kunt het wel ontkennen, maar als je slim genoeg was om de job  te krijgen, zul je ook onraad ruiken wanneer je werkgever besloten heeft je te ontslaan. Hier vind je een aantal signalen die in de richting van een nakend ontslag wijzen.

Je bent niet langer overal van op de hoogte

Vroeger wist je echt alles op je werk, zowel de professionele nieuwtjes als de laatste roddels over je collega’s.  je werd altijd al eerste overal van op de hoogte gebracht, maar wanneer je nu de koffiemachine nadert, moet iedereen plots terug aan het werk. Je kende de financiële situatie van het bedrijf door en door, maar ook dat is niet langer het geval. Je communiceert nog zelden met het management.

Je baas zegt je vakantie te nemen

Deze vraag kun je onmogelijk op een positieve manier bekijken. Dit is niet de ‘vakantie’ die je krijgt wanneer je een maand aan een stuk overuren hebt geklopt. Dit is de ‘neem een vakantie’ van een baas die je liever niet in het kantoor heeft. Deze vraag impliceert dat je je job niet meer naar behoren uitvoert en dat je niet onvervangbaar bent.

Je moet je houding aanpassen

Collega’s hebben je al vaker gezegd dat je beter anders zou gedragen.  Misschien dacht je eerst dat het een grapje was, maar nu merk je dat je collega’s terugdeinzen als je iets begint te vertellen.

Je maakte een grote fout

Incompetentie in je job wordt bestraft. Je bazen kunnen je niet alles blijven vergeven. Waarschijnlijk kan een fout er nog mee door, maar gecombineerd met andere problemen zou die fout wel eens de druppel kunnen zijn die de emmer doet overlopen.

Je bedrijf neemt vers bloed in dienst

Jonge, enthousiaste en onvermoeibare krachten, daar gaat een bedrijf naar op zoek. Schrik dus niet als jij en je collega’s op een dag allemaal vervangen worden.

Je past niet bij de bedrijfscultuur

Bepaalde bedrijven staan bekend om hun bedrijfscultuur. Na een tijdje kom je erachter dat je persoonlijkheid minder bij de bedrijfscultuur past dan je dacht.  Je stelt je afzijdig op en neemt niet deel aan teamactiviteiten. Niet ideaal als je bij het bedrijf wilt blijven werken.

Je bedrijf haalt het televisiejournaal

In deze tijd waarin het ene na het andere bedrijf ten onder gaat, is dit zeker geen goed teken.  Hoor je roddels over financiële problemen, zoek dan zo snel mogelijk naar ander werk. Waar rook is, is vuur.

Nieuwe managers nemen het over

Als er aan de top een wisseling van de macht plaatsvindt, mag je ook onraad beginnen ruiken. Nieuwe managers krijgen soms de taak alles door elkaar te schudden en de rotte appels buiten te werken.

Je krijgt een slechte beoordeling/ De baas heeft de pik op jou

Een beoordeling kan een nieuwe stap betekenen voor je carrière, maar niet wanneer de focus negatief is. Je werk wordt onder de loep genomen en streng beoordeeld. Maar denk eraan, als je je werk uitstekend deed, zou niemand het nodig vinden het van naderbij te bestuderen.

Dit bericht is gepost op 10 March 2008 om 09:01 uur en is geplaatst in Ontslag.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels:
© 2024 · jobinformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.