Hoe je je baas om een bonus moet vragen

Je hebt de afgelopen maanden keihard gewerkt en je vindt dat je wel een bonus verdient. Helaas is je baas er zelf nog niet over begonnen. Je zult er dus zelf om moeten vragen, maar dat is niet zo gemakkelijk.

Veronderstel niet dat je je bonus krijgt

Denk niet dat je baas je meteen zal overladen met geld, alleen omdat je ernaar vroeg. Net als alle andere kosten in het bedrijf zal je baas ook jouw vraag om een bonus moeten onderzoeken en aan een kritische blik onderwerpen. Heb jij die bonus echt verdiend of waren de goede resultaten een gezamenlijke prestatie van de hele groep?

Weet waar je aan begint

Denk op voorhand nog eens goed erover na. Hoe groot is de kans eigenlijk dat je die bonus ook daadwerkelijk krijgt? Als je werkgever al veel kosten heeft, zul je zeker moeten bewijzen dat je de bonus verdient. Vraag dus niet om een bonus omdat je alle deadlines haalt. Dat is gewoon normaal.

Denk eraan, veel kansen om om een bonus te vragen krijg je niet. Het moet bij een eenmalige poging op een passend tijdstip blijven.

Managers willen opvallende prestaties zien die goed gedocumenteerd zijn. Gewoon zeggen dat je hard werkt voor het bedrijf, heeft voor hen geen betekenis, zeker als nog eens dertig andere werknemers om een bonus komen vragen.

Kies het juiste moment

Timing is extreem belangrijk als je om een bonus vraagt. Je baas benaderen wanneer je weet dat het financieel niet zo goed gaat met het bedrijf, is geen goede zet. Vertrouw op je gezond verstand.

Stap op je baas af wanneer hij goedgezind is. Als het personeel al een hele week geen deadlines haalt, moet je hem alleen benaderen als je je leven moe bent.

Dit bericht is gepost op 21 March 2008 om 12:24 uur en is geplaatst in Geld verdienen.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels:
© 2024 · jobinformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.