Gedrag waarmee je je baas imponeert

Toegegeven, je baas imponeren is geen eenvoudig karwei. Toch is het niet zo erg moeilijk indien je één gulden regel in het oog houdt: bespaar je baas zijn energie en/of tijd. Als je erin slaagt hier een gewoonte van te maken, zal dit niet enkel je baas maar ook jezelf ten goede komen.

Toon verantwoordelijkheid

Je baas heeft heus iets anders te doen dan telkens opnieuw je werk te controleren. Zorg er daarom zelf voor dat je werk nauwgezet en op tijd uitgevoerd wordt. Focus je op het behalen van resultaten zodat er geen energie aan jou ‘verspild’ wordt. Het nemen van verantwoordelijkheid betekent ook dat je je fouten erkent. Een van de dingen die bazen het meest irriteren is het zoeken van excuses. Neem daarom bij fouten altijd je verantwoordelijkheid op.

Wees voorbereid

Of je nu naar een grote vergadering gaat of een, op het eerste zicht, luttele bespreking met je baas, wees steeds goed voorbereid. Zorg er daarom voor dat je over voldoende relevante informatie beschikt. Met relevante informatie bedoelen we informatie die relevant is voor de meeting, voor je eigen positie én voor de sector. Je baas zal je toewijding, zelfmotivatie en zelfvertrouwen toeschrijven.

Wees efficiënt

Een werkdag telt maar een beperkt aantal uren. Op die uren heb je vast veel te doen. Daarom is het aangewezen om efficiënt te werk te gaan. Het zal jouw én je baas niet enkel tijd, maar ook veel energie besparen. Maar hoe doe je dat nu concreet? Je efficiëntie opdrijven is geen eenvoudige taak en vergt oefening. Slaag je er niet in dit op jezelf aan te leren? Volg dan een cursus time management. Succes gegarandeerd.

Blijf ‘up-to-date’

Door de snel veranderende omgeving van vandaag is het erg aangewezen ‘up-to-date’ te blijven. Wees en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen in jouw sector en blijf ook je eigen vaardigheden ontplooien. Je baas zal jouw streven om altijd mee te zijn appreciëren en zal jou als een gemotiveerd, intelligent, geïnteresseerd en zelfbewust persoon beschouwen. Wanneer je bovendien, door jouw kennis van zaken, ideeën kan opwerpen of initiatieven kan voorstellen zal dit vermoeden alsmaar bevestigd worden.

Dit bericht is gepost op 8 April 2008 om 12:55 uur en is geplaatst in Carrière, Werkomgeving.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels:
© 2024 · jobinformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.