Hoe je baas in een positief daglicht stellen ?

Je baas goed doen overkomen speelt zeker ook in jouw voordeel. Op die manier stel je niet alleen hem, maar ook jezelf in een positief daglicht. Hij zal zich jou herinneren en je verhoogt tegelijkertijd de kans op werkzekerheid. Uiteindelijk hoop je natuurlijk op een loonsverhoging of promotie. Hoe je je job moet uitoefenen, wat je kan en niet kan weet je ongetwijfeld zelf. We gaan het daarover ook niet hebben, maar we zullen je wel een aantal tips geven die van pas kunnen komen op de werkvloer.

Collega’s

Het is nobel dat je je baas in een positief daglicht wil zetten, maar wees je ervan bewust dat de balans snel kan overhellen. Als je niet als flemer wil overkomen, denk je best na over wat je doet. Let er ook op dat je collega’s niet in slecht daglicht stelt omdat jij op een goed blaadje wilt komen. Dat is niet de bedoeling.

Op tijd klaar zijn

Zorg ervoor dat je altijd voorbereid bent en dat je werk op tijd af is. Overloop eventueel met je baas een rapport zodat hij weet waarom je bepaalde dingen genoteerd hebt. Je baas zal je werk begrijpen en het vergemakkelijkt alles voor hem om het aan anderen uit te leggen.

Denk in de plaats van je baas

Als je bijvoorbeeld weet dat je baas gemakkelijker met staafdiagrammen werkt, plaats dan enkele van deze diagrammen in een presentatie. Het zal voor hem een stuk eenvoudiger zijn om deze af te lezen en beter voorbereid over te komen.

Geef hem een goede naam

Roep niet uit hoe geweldig je baas is, maar laat hem goede ontwerpen en ideeën op zijn naam schrijven. Grijp in benarde situaties in wanneer mogelijk. Wanneer je bijvoorbeeld weet dat er een klant komt maar je baas nog in de file staat, neem de klant dan even mee voor een rondleiding. Geeft een collega commentaar op het feit dat hij te laat is, vertel hem dan eerlijk wat er gebeurd is.

Lof opstrijken

Ga zelf niet lopen met de lof die je voor een project krijgt waaraan je samen gewerkt hebt. Als hij een redelijke baas is, zal hij jouw werk ook erkennen. Het is namelijk beter dat hij je lof toewuift dan er zelf achteraan te gaan.

Kleed je deftig

Het is natuurlijk leuker om in training op je werk te verschijnen. Maar zorg er altijd voor dat je deftig gekleed bent, zeker als je weet dat er klanten komen. Een gestreken hemd en gepoetste schoenen doen vaak veel. Daarbij, een verzorgd persoon maakt een veel betere indruk dan iemand die er als een slons bijloopt.

Dit bericht is gepost op 17 April 2008 om 07:41 uur en is geplaatst in Carrière.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels:
© 2024 · jobinformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.