Tien stappen naar een promotie

The sky is the limit… Er is met andere woorden altijd ruimte om jezelf te verbeteren. Hieronder vind je tien tips om promotie af te dwingen op je werk.

1. Don’t worry, be happy

De manier waarop je je job doet, hangt af van de manier waarop je ermee omgaat. Smoor stress in de kiem en reflecteer op het eind van de dag zodat je je werk en al de problemen daaromtrent kan relativeren. Als je op de werkvloer verschijnt met een lach en een positieve attitude toon je aan je baas dat je geen schrik hebt om uitdagingen aan te gaan.

2. Neem extra werk aan

Je bereidheid om meer werk aan te nemen, zal je geen windeieren leggen. Je toont dat je verantwoordelijkheid hebt en dat je een belangrijk iemand bent in het bedrijf.

3. Arriveer vroeg, blijf laat

Als je vroeg arriveert op je werk geeft dat de indruk dat je altijd op je werk bent en dat is een goed teken. Als je laat blijft, toon je aan je bazen dat je je verantwoordelijkheid opneemt en dat je extra tijd wil investeren om deadlines te halen.

4. Toon dat je met je werk inzit

Laat anderen weten dat je van onschatbare waarde bent door oplossingen aan te bieden en te tonen dat je extra tijd wil investeren om het bedrijf te verbeteren.

5. Laat je werk opgemerkt worden

Dat je extra werk aanneemt en altijd met je werk bezig bent, mag niet onopgemerkt voorbij gaan. Zorg dat anderen, en vooral je bazen, weten wat je allemaal verwezenlijkt. Krijg waar je recht op hebt, met andere woorden: je promotie.

6. Gooi cijfers op tafel

Je werk laten opmerken doe je door cijfers op tafel te gooien. Vergelijk jouw cijfers met die van eerdere jaren zodat je baas iets concreets in handen heeft waardoor promotie een logische stap lijkt.

7. Dress to impress

Als je promotie wil krijgen, zal je meer verantwoordelijkheid krijgen en dus met heel wat nieuwe mensen in aanraking komen. Het is belangrijk dat dan het hele pakket er goed uit ziet. Zie er dus elke dag weer geweldig uit, zorg dat je nagels niet te lang zijn, houd je handen proper, scheer je en doe een fris geurtje op.

8. Vraag naar hoe je promotie kunt krijgen

Laat aan je baas weten dat je interesse hebt in promotie in zijn bedrijf. Je mag dit zelfs al in het begin van je job doen zodat je werkgever weet dat zijn onderneming de moeite waard is voor jou.

9. Kies je collega’s

Kies je collega’s om je lunchpauze mee door te brengen. Als je je tijd altijd doorbrengt met de luilak van het bedrijf, word je automatisch geassocieerd met die persoon. Dat berokkent je niks dan schade.

10. Help je baas

Help je baas om een rapport af te maken of praat erover tijdens koffiepauzes. Dat creëert een band zodat hij meer is dan enkel je baas. Beschouw hem als je mentor en vraag om raad. Dat geeft hem het gevoel dat je hem vertrouwt.

Volg deze 10 tips en je promotie is in no time een feit. Veel succes!

Dit bericht is gepost op 21 April 2008 om 15:08 uur en is geplaatst in Carrière.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels:
© 2024 · jobinformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.