Een carrièrewissel: je droomjob najagen

De meeste mensen verwachten meer van hun job dan enkel een goed salaris. Dit is niet verwonderlijk als je bedenkt dat een Belg gemiddeld 217 dagen per jaar aan het werk is. Je job is een belangrijk onderdeel van je leven. Je kan er dus maar beter één zoeken die je graag doet.

Biedt je werk geen uitdaging meer? Voel je je niet geapprecieerd door je baas? Ben je de vele overuren zo beu als koude pap? Of heb je gewoon dringend nood aan iets nieuws? Dan is het de hoogste tijd om je carrière een nieuwe wending te geven. Vergeet de dagelijkse sleur en ga je droomjob vandaag nog achterna!

Een perfecte timing

Verlang je al een tijdje naar een carrièrewissel, maar twijfel je nog om de stap te zetten? Aarzel dan niet langer, want dit is het perfecte moment!

Meer en meer hebben werkzoekenden de macht in handen op de arbeidsmarkt. Babyboomers gaan op pensioen en er zijn niet genoeg gekwalificeerde mensen om hun plaats in te nemen. Dit heeft als gevolg dat werkgevers betere voorwaarden bieden en minder kieskeurig zijn. Je zou dus kans kunnen maken op een functie die vroeger volledig buiten je bereik lag.

Enkele gouden tips

Zoek een rolmodel: Ken je iemand die jouw droomjob uitoefent? Zet dan eens op een rijtje wat deze persoon volgens jou zo succesvol maakt. Hoe heeft hij/zij het zo ver gebracht? Vraag je rolmodel om advies en informeer je ook over de nadelen van de job.

Laat je assisteren door professionals: Ga langs bij Human Resources specialisten en vraag hen welke kwaliteiten ze belangrijk vinden bij sollicitanten. Praat met een carrièreadviseur of doe een online test om uit te vissen wat voor job het best bij je profiel aansluit.

Onderschat jezelf niet: Wees niet te bescheiden en link je eigen ervaring en vaardigheden aan de functie die je in gedachten hebt. Door het tekort aan gekwalificeerde mensen op de arbeidsmarkt zijn de vereisten van werkgevers minder strikt geworden. Jezelf kunnen verkopen is dus het belangrijkste.

Stippel je route uit: Een carrièrewissel hoeft niet in één keer te gebeuren. Overloop de stappen die je kan ondernemen om je droomjob te verwerven. Begin wat lager op de ladder en werk jezelf omhoog of doe ervaring op in een gelijkaardige functie.

Dit bericht is gepost op 22 April 2008 om 10:21 uur en is geplaatst in Carrière.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels:
© 2024 · jobinformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.