10 dingen die je nooit tegen je baas moet zeggen

Hoe verleidelijk het ook is om te zeggen tegen je baas wat je écht denkt, wees bewust van de gevolgen. Sommige uitdrukkingen kunnen een luie, onrespectvolle indruk wekken waardoor je kansen op promotie of een loonsverhoging wel heel klein worden.

10 uitspraken die je moet vermijden:

1. “Ik moet met je praten, het is belangrijk.” Het is niet omdat iets voor jou belangrijk is, dat dit voor jouw baas ook geldt. Hij hoeft niet op de hoogte te zijn van elk detail.

2. “Ik heb niemand nodig om me op te leiden.” Wees voorzichtig met deze uitspraak. Je bent nooit volleerd. Het is niet omdat je een bepaalde functie uitoefent, dat je al van alles op de hoogte bent.

3. “Ik begrijp niet wat je bedoelt.” Als je constant hulp moet vragen, kan het lijken alsof je niet geschikt bent voor de job en je meer kost dan opbrengt. Probeer dus zelfstandig te werken en alleen hulp te vragen als je het zelf niet redt.

4. “Kan je dat herhalen?” Natuurlijk kan het eens gebeuren dat je iets niet gehoord hebt, maar wanneer dit veel gebeurt, lijkt het alsof je je baas niet respecteert of dat het je niet interesseert.

5. “Ik ben er niet toe gekomen om dat te doen.” Wanneer je je werk niet op tijd af krijgt of niet aan een bepaalde verwachting voldoet, denkt je baas dat je niet in staat bent je job goed uit te oefenen.

6. “Dat staat niet in mijn functieomschrijving.” Tenzij het écht niets te maken heeft met je werkplaats, hou je deze gedachte best voor jezelf. In de hedendaagse werkomstandigheden draagt iedereen bij tot een betere werking van het bedrijf. Dit houdt in dat je af en toe taken zal moeten uitvoeren die afwijken van je dagelijkse routine.

7. “Je moet mij niet de schuld geven, dat is niet mijn fout.” Door een fout op iemand anders te steken, maak je een heel laffe indruk. Dit betekent dat je onbetrouwbaar bent.

8. “Kan je hem zeggen die storende muziek af te zetten?” Betrek je baas niet bij persoonlijke problemen. Vraag hem desnoods om advies als je problemen hebt met een collega, maar ga niet verder dan dat. Neem je verantwoordelijkheid op.

9. “Juist ja. Ik heb ook nog een familie. Ik ga naar huis.” Klopt. Maar vergeet niet dat af en toe wat overwerken in veel bedrijven de regel is.

10. “Neem dan een slaaf aan.” Let op je woorden wanneer je vertrekt bij een bedrijf. Ex-bazen kunnen een referentie zijn voor een toekomstige job.

Dit bericht is gepost op 8 May 2008 om 08:46 uur en is geplaatst in Carrière.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels:
© 2024 · jobinformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.