Carrièrezetten voor oudere werknemers

Sommige mensen krijgen niet genoeg van werken. Zelfs wanneer ze met pensioen kunnen gaan, blijven ze toch liever werken. Maar oudere mensen worden vaak opzij gezet voor de jongere generatie. Onterecht, want zij hebben meestal meer ervaring dan jongere mensen. Hoe je ervoor kan zorgen dat jij niet aan de kant geschoven wordt, lees je hieronder.

Trends

Voor oudere werknemers is het van belang mee te zijn met de nieuwe trends, vooral degene die van pas komen op de arbeidsmarkt. Tegenwoordig is het zeker mooi meegenomen om meer te weten over computertechnologie, vooral omdat die niet stilstaat. Leer daarom de basis die je nodig hebt om een computer te kunnen gebruiken. Dit houdt onder andere in dat je kan werken met Word, Excel en PowerPoint. Sluit je meteen ook aan op het wereldwijde web. Leer hoe je moet surfen en navigeren op het internet en maak een e-mailaccount aan. Veel werkgevers vinden dit een pluspunt.

Avondschool

Ben je van sommige dingen echt niet meer op de hoogte of wil je gewoon meer weten over een bepaald onderwerp? Aarzel dan niet om terug naar school of de avondschool te gaan. Kijk eens rond bij jou in de buurt en vraag zeker eens een informatiebrochure aan op het gemeente- of stadhuis. Als je werkgever ziet dat je je bijschoolt op latere leeftijd, zal dat zeker zijn vruchten afwerpen.

Ervaring

Bijscholing is al een grote sprong in de goede richting. Maar overweeg ook eens om andere ervaring op te doen. Daarmee bedoelen we: solliciteer voor een tijdelijke job die je normaal gezien niet snel zou aannemen. Of val in voor iemand die met vakantie vertrekt of die ziek is. Zo leer je ook wat anderen doen en misschien vind je op die manier wel een job die je meteen aanspreekt.

Visitekaartje

Zoals je wel al weet, is je curriculum vitae (cv) je visitekaartje voor de werkgever. Zorg dan ook dat het in orde en belangrijker, up-to-date is. Maar overstelp je toekomstige baas niet met een hoop informatie over je leven. Plaats enkel relevante banen op je cv. Laat lijsten met data en titels achterwege, maar onderlijn voornamelijk wat je gedaan hebt bij je voorbije jobs. Zet je goede capaciteiten extra in de verf.

Kruip niet weg

Je bent heus niet de eerste en de enige oudere werknemer die in dezelfde situatie verzeild geraakt is. Praat daarom met anderen over wat je doormaakt. Vraag hoe zij op zoek gegaan zijn naar andere jobs en doe iets met hun ervaringen. Kruip niet in een hoekje, maar vraag raad waar je er nodig hebt.

Dit bericht is gepost op 16 May 2008 om 08:44 uur en is geplaatst in Carrière.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels:
© 2024 · jobinformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.