Maak van je stageplaats je vaste job

Veel bedrijven die regelmatig met stagiairs werken gebruiken deze jonge krachten om hun openstaande vacatures te vullen. Het is daarom belangrijk om een goede indruk te maken bij je stagebedrijf. Hieronder volgen enkele tips om van je stageplaats een vaste job te maken.

Een goede attitude

Neem je stage serieus. Doe alsof je echt die job aan het uitoefenen bent. Op school vormen te laat komen of veel afwezig zijn niet zo’n groot probleem. Op je werk is dat wel een probleem. Een juiste motivatie is alles willen doen om er te blijven werken. Niemand wil graag heel zijn carrière de loopjongen van het bedrijf zijn. Maar bij elke carrière begin je aan de onderste trap van de ladder.

Een veel voorkomende fout die studenten op hun stage maken, is er vanuit gaan dat ze alles weten. Sterke studenten zijn niet altijd sterke werkkrachten. Enkel door veel ervaring op te doen, word je een sterke werkkracht. Schoolse kennis is zeker niet gelijk aan kennis die nodig is op de werkvloer.

Concentreer je op je stageopdracht

Op je stage zal je een stageopdracht moeten uitvoeren. Richt je daarom vooral op deze opdracht. Ook al is de verleiding groot om zoveel mogelijk verschillende dingen in het bedrijf te doen, je opdracht is belangrijk. Deze bepaalt voor een deel je leercurve. Als je je stageopdracht serieus uitvoert, zal je een positieve leercurve hebben. Hieraan kan je toekomstige baas zien dat je een toegewijde werker bent.

Neem initiatief

Heb je vragen of zit je ergens met een probleem? Vraag dan om raad. Je collega’s werken aan hun taken en kunnen dus niet over je schouder mee kijken om eventuele problemen op te merken. Samenwerken is één van de belangrijkste punten in een bedrijf. Heb dus geen schrik om raad of assistentie te vragen.

Leg relaties en houd contact

Wanneer je aan je stage bezig bent, leer je je collega’s kennen. Ga met deze mensen om, vaak wordt er ook aan hen gevraagd wat voor werkkracht je bent. Indien je te teruggetrokken bent, zal dit hun mening misschien wel negatief beïnvloeden.

Als er op het einde van je stage geen job voor jou is, behoud dan het contact met je werkgever. Wanneer je dit doet, zal hij eerder aan jou denken dan wanneer er wel een gepaste job voor je vrijkomt.

Dit bericht is gepost op 3 June 2008 om 07:43 uur en is geplaatst in Carrière, Solliciteren.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels:
© 2024 · jobinformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.