Hoe efficiënt online een job zoeken

Tegenwoordig gaan er veel mensen online op zoek naar een job. Logisch, want meer en meer mensen beschikken thuis over internet. En wat is er nu fijner dan thuis vanuit je luie zetel op zoek gaan naar een nieuwe job? Maar hoe kan je er dan voor zorgen dat je écht een job vindt na je online zoektocht?Als je de volgende tips leest, kom je te weten hoe je efficiënt gebruik maakt van het internet tijdens je zoektocht naar een job.

Kijk niet alleen naar de meest recente berichten

Kijk, wanneer je op een site zoekt met jobaanbiedingen, niet alleen naar de meest recent geposte banen. Vaak staan er tussen de oudere vacatures nog zeer interessante aanbiedingen.

Pak het groots aan

Surf niet alleen naar kleine sites en neem vooral een kijkje op de grote en bekende sites. Veel bedrijven zoeken liever een nieuwe werkkracht op een grote site dan dat ze zelf eerst een paar tientallen sites moeten bezoeken om de advertentie erop te zetten. Natuurlijk kunnen kleine sites ook handig zijn, maar bekijk eerst eventjes het aanbod op de grote sites.

Zorg voor een verzorgde cv

Wanneer je uiteindelijk beslist om te solliciteren en je cv en begeleidende brief door te sturen, zorg er dan voor dat je cv netjes is. Een echte afknapper zijn spelfouten: kijk je cv daar erg goed op na, laat desnoods je curriculum en je brief nog door iemand anders nalezen (als je zelf dezelfde tekst de hele tijd zelf leest, zie je de fouten die je gemaakt hebt niet meer staan).

Volg de status van je sollicitatie op

Een fout die veel mensen maken, is dat ze vergeten de status van hun sollicitatie op te volgen. Het gebeurt dat je niets meer hoort van een bedrijf simpelweg omdat ze niets aangekregen hebben. Daarom is het verstandig om eventjes een telefoontje te plegen of om te vragen om  bevestiging via mail. Mocht je toch zijn afgewezen, dan kan je altijd proberen om feedback te krijgen. Zo weet je voor de volgende keer wat je minpunten waren.

Dit bericht is gepost op 18 June 2008 om 10:04 uur en is geplaatst in Solliciteren.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels:
© 2024 · jobinformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.