10 manieren om je collega’s te ergeren

Wil je de prijs voor meest hatelijke collega in de wacht slepen? Wel, met onze volgende 10 manieren lukt dat je gegarandeerd. Als je je steentje wilt bijdragen tot een harmonieuze werksfeer, dan kan je dit gedrag beter achterwege laten.

1. Spreek extra luid in je GSM

Je collega’s hebben geen boodschap aan jouw telefoongesprekken. Roep en lach dus extra luid, zodat het hele bedrijf weet dat je aan het bellen bent.

2. Strijk alle eer op, ongeacht de bijdragen van je collega’s

Als je baas je feliciteert met je werk, vermeld dan zeker niet dat je veel hulp hebt gekregen. Zeg liever dat je alles alleen hebt gedaan en ga met alle eer lopen. Waar denk je dat je collega’s zullen zijn als je hulp nodig hebt bij je volgende project? Zeker niet in jouw team!

3. Gooi je volledige privéleven op tafel

Is de broer van de vader van je achternicht zwanger? Heeft de kleine weer diarree? Of heb je misschien een nieuw seksspeeltje gekocht? Vertel het allemaal in geuren en kleuren aan je medewerkers, zéker als ze zich hierdoor ongemakkelijk voelen.

4. Kom ziek naar het werk

Net zoals je privéleven, kan je ook je verkoudheid of buikgriep met je collega’s delen. Ze zullen je dit niet in dank afnemen. Hopelijk zijn zij wel zo vriendelijk om ziekteverlof te nemen voor het hele bedrijf besmet is.

5. Praat over religie en politiek

Religie en politiek zijn nogal gevoelige onderwerpen. Iedereen heeft er zo zijn eigen visie op. Wil je in een recordtijd mensen beledigen? Zorg dan dat iedereen geweten heeft dat jouw standpunten de enige juiste zijn.

6. Vertel schunnige grappen

Iedereen kan een goede mop appreciëren, toch? Dat mag dan waar zijn, maar veel mensen voelen zich ongemakkelijk door schunnige grappen. Dit is natuurlijk niet jouw probleem, dus blijf ze zeker vertellen. Wees wel niet verrast als je op een dag wordt beschuldigd van seksuele intimidatie.

7. Overspoel je collega’s met SPAM

Stuur tonnen e-mail! Slogans, grappen, petities, filmpjes,… Werkelijk alles is goed. Je collega’s zullen aan je denken, telkens ze op de delete-knop drukken.

8. Kauw luidruchtig op je kauwgum

Niets is zo ergerlijk als iemand die luidruchtig smakt op zijn kauwgum. Stimuleer ook de geurzin van je collega’s en kies voor kauwgum met aardbeien- of frambozensmaak die je in het hele kantoor kan ruiken.

9. Waarom zelf doen wat je ook aan iemand anders kan overlaten?

Als jij je werk niet op tijd afmaakt, zullen je collega’s dit in jouw plaats moeten doen. Waarschijnlijk zullen ze achteraf zo moe zijn van al dat werk, dat ze vergeten je ervoor te bedanken.

10. Kijk neer op anderen en prijs jezelf de hemel in

Schep op over alles wat je zelf bereikt en minimaliseer de verdiensten van je medewerkers.

· Is iemand trots op zijn nieuwe Volkswagen Golf? Begin dan over de vele snufjes van je Ferrari.
· Heb jij een hoger diploma dan je collega? Wrijf dit dan telkens je de kans krijgt onder zijn neus.
· Is iemand na twee keer proberen geslaagd voor zijn rijexamen? Feliciteer hem dan niet, maar vertel dat jij er van de eerste keer door was.
· ….

Dit bericht is gepost op 19 June 2008 om 09:12 uur en is geplaatst in Werkomgeving.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels:
© 2024 · jobinformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.