5 grote fouten in een sollicitatiebrief

Sollicitatiebrieven kunnen de ideale manier zijn om de aandacht te trekken van werkgevers. Maar wat je absoluut wilt voorkomen, is dat je sollicitatiebrief je kansen eerder verkleint dan vergroot.

Je gebruikt ‘beste heer of mevrouw’ als aanspreking

Een goed begin van je sollicitatiebrief is erg belangrijk! Probeer altijd de naam van de persoon naar wie je de brief stuurt te gebruiken. Pas als je die naam niet kunt vinden, mag je kiezen voor een algemene aanspreking.

De lezer vraagt zich af voor welke job je eigenlijk solliciteert

Vermeld in je sollicitatiebrief de functie waarvoor je solliciteert. Best vermeld je dat in de eerste paragraaf van je brief. HR-managers blijven liever niet in het ongewisse over naar welke job je nu solliciteert. Gebruik de precieze functietitel, zodat men al meteen de indruk krijgt dat je een nauwkeurig iemand bent.

In  je brief vermeld je specifieke kwaliteiten niet

Een manier om de werkgever te imponeren is door de specifieke vereisten die in de vacature stonden te vermelden in je sollicitatiebrief. Overloop je verwezenlijkingen op je cv en ga na wat er toepasbaar is op hun vereisten. Dit is de manier waarop je je sollicitatiebrief kunt personaliseren.

Je eindigt de brief met een passieve oproep tot actie

Je wilt natuurlijk dat de werkgever zo weinig mogelijk moeite moet doen om jou een sollicitatiegesprek te bezorgen. Een van de manieren om het makkelijker te maken is door hen te laten weten dat je zelf nog zult bellen. Vermeld er zelfs een specifieke dag of datum bij. Maak je er geen zorgen over dat  je agressief zult overkomen. Managers zullen dit eerder als proactief beschouwen. Misschien bellen ze je wel voordat je de kans hebt hen te bellen, maar dit is alleen maar een goed teken.

Je geeft geen contactinformatie

Waarschijnlijk denk je ‘wie overkomt dat nu?’, maar deze fout komt meer voor dan je denkt.  Werkzoekenden vermelden hun contactinformatie vaak alleen op hun cv, maar vergeten het op hun sollicitatiebrief. Maar wat als de twee gescheiden worden of er een van de twee verdwijnt? Dan verdwijnt meteen ook de kans op een sollicitatiegesprek.

Dit bericht is gepost op 7 July 2008 om 09:06 uur en is geplaatst in Solliciteren.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels:
© 2024 · jobinformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.