Solliciteren voor oudere werkzoekenden

Als oudere werkzoekende is het stukken moeilijker aan een baan te geraken. Toch beginnen steeds meer werkgevers de voordelen van het aanwerven van oudere en ervaren werknemers in te zien. Maar hoe speel je als oudere werkzoekende je troeven best uit in het sollicitatieproces en laat je merken dat je meer te bieden hebt dan de jongere sollicitanten?

1. Als je je cv opstelt, leg dan de nadruk op je verwezenlijkingen, zonder erover op te scheppen.

2. De werkgever zou deze verwezenlijkingen en de ervaring die je opdeed in andere jobs kunnen zien als een groot voordeel ten opzichte van jongere sollicitanten die nog niet zoveel ervaring hebben in de sector.

3. Iemands werkgeschiedenis wordt even kritisch onderzocht als de sollicitant zelf. Werkgevers kijken zeker naar de periode waarin je werkloos geweest bent, maar ook naar  de lengte van de periode waarin iemand voor andere werkgevers gewerkt heeft. Als je vaak van werk veranderd bent, zullen veel werkgevers op hun hoede zijn.

4. Lees boeken en neem deel aan opleidingen die je kennis over specifieke terreinen zullen opfrissen. Zo blijf je steeds op de hoogte van de laatste trends en kun je goed mee met de jongere generatie.

5. Zoek op het internet naar vacatures. Veel bedrijven zijn op zoek naar kandidaten met ervaring. Op veel vacaturesites kun je makkelijk zoeken in specifieke categorieën  (carrière, locatie, sector, enz.)

Dit bericht is gepost op 10 July 2008 om 11:19 uur en is geplaatst in Solliciteren.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels:
© 2024 · jobinformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.