Werk zoeken voor oudere werknemers

Ouder worden we allemaal. Maar dat hoeft niet noodzakelijk een nadeel te zijn, toch zeker niet op het gebied van werkgelegenheid. Ook al wordt wel eens gesuggereerd dat jonge werknemer meer kans maakt om aangenomen te worden, sommige studies beweren het tegendeel. Zelfs als al iets oudere werknemer heb je nog keuze genoeg uit verschillende mogelijkheden.

Curriculum Vitae

Beginnen bij het begin: je cv. Hier kan het zeker in je voordeel spelen om je prestaties en je talenten lichtjes in de verf te zetten. Zo is het ook van belang om je vorige werkplaatsen aan te geven. Hieraan kan een toekomstige werkgever namelijk zien dat je in een bepaald gebied al een voorsprong hebt op een jonger iemand.

Waar wordt nog op gelet? Op ‘gaten’ in je cv. Dat zijn de periodes waarin je niet werkte of geen onderwijs volgde enzovoort. Verder let een werkgever ook op het aantal jobs dat je al achter de rug hebt. Waarom is dat belangrijk? Als je al heel vaak op korte tijd van baan veranderde, kan er bij de werkgever een belletje gaan rinkelen. Let dus op wat je vermeldt en of het wel relevant zal zijn voor je toekomstige job.

Cursussen

Als oudere werknemer heb je vaak meer ervaring op sommige gebieden, dat klopt. Maar sta je er ook bij stil dat alles steeds sneller vooruitgaat en er zaken veranderd zijn ten opzichte van vroeger? Het is dus misschien wel een goed idee om één of andere cursus bij te wonen of om in avondschool je kennis over een bepaalde tak bij te schaven. Niet alleen een verrijking voor jezelf, maar ook een pluspunt om op je cv te plaatsen.

Internet

Advertenties vind je overal en altijd: in de krant, op aanplakborden of bij de krantenwinkel om de hoek. Maar een nog eenvoudigere manier om de zoekertjes af te gaan is het wereldwijde web. Internet biedt zoveel mogelijkheden. Regelmatig bieden agentschappen de mogelijkheid om te kiezen in bepaalde categorieën: locatie, interesse, carrière…. Dat maakt het meteen een stuk eenvoudiger uiteraard.

Leeftijd speelt geen rol

Meestal geeft niet de leeftijd de doorslag om aangenomen te worden, wel de ervaring. Dat is onder andere het geval in een gespecialiseerde branche, zoals dokter of laborant. Hier wordt niet naar de leeftijd gepolst, wel naar de jaren ervaring die je achter de rug hebt. Ook voor sprekers, lezers of mensen die uitgenodigd worden om een debat te leiden speelt leeftijd geen rol. Oudere mensen staan vaak steviger in het leven en weten dus waarover ze spreken. En zo zijn er nog duizenden functies waarbij de leeftijd van geen tel is.

Dit bericht is gepost op 19 August 2008 om 11:02 uur en is geplaatst in Solliciteren.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels:
© 2024 · jobinformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.