Hoe je een jobaanbod moet evalueren

Stel je hebt de laatste maanden wat gesolliciteerd. En dat heeft zijn vruchten afgeworpen, want er zijn wat jobaanbiedingen in de bus gevallen. Maar met welke factoren moet je rekening houden als je deze aanbiedingen evalueert en de beste job voor jou eruit probeert te kiezen?

Salaris

Zelfs mensen bij wie het plezier in hun werk voorgaat op hun loonbriefje, kunnen niet ontkennen dat geldbelangrijk is. Je hebt een zekere hoeveelheid geld nodig om bijvoorbeeld je rekeningen te betalen. De meesten onder ons willen ook betaald worden voor wat ze waard zijn. Zoek eens uit wat anderen in dezelfde sector verdienen. Als de andere aspecten van de job je heel erg aanspreken, maar je het loon maar karig vindt, kan je nog altijd erover onderhandelen.

Kantooromgeving

Ieder kantoor geeft een ander gevoel. Sommige kantoren hebben een erg koele uitstraling, terwijl andere dan weer gezellig zijn. Natuurlijk kan je perfect gelukkig zijn in verschillende omgevingen. Je moet alleen weten in welke omgevingen je je niet goed zult voelen.

Bedrijfscultuur

Bedrijfscultuur heeft betrekking op de waarden, doelen en gewoonten van een bedrijf. De bedrijfscultuur zou een belangrijke factor moeten zijn in je beslissing een job te aanvaarden of niet. Als je veel belang hecht aan je vrije avonden, is een bedrijf waar het de gewoonte is overuren te kloppen waarschijnlijk niets voor jou. Speel jij het graag eerlijk terwijl de werkgever over lijken gaat om winst te maken, aanvaard het aanbod dan niet.

Verplaatsingstijd

Hoe lang zou je erover doen op het werk te geraken? Misschien leek de afstand wel te doen toen je ging solliciteren, maar kan het tot problemen leiden als je hem twee keer per dag moet afleggen.

Je baas en collega’s

Een moeilijke baas en collega’s kunnen de hele werksfeer vergallen. Ze zullen niet altijd je werk beïnvloeden, maar wel je werkplezier. Vaak krijg je na een sollicitatiegesprek een rondleiding door het kantoor. Geef je ogen dan goed de kost. Let eens op of de werknemers vriendelijk zijn en gelukkig lijken.

De job accepteren of weigeren?

Of je nu besluit de job aan te nemen of te weigeren,  het blijft belangrijk de werkgever in kwestie dit formeel en beleefd te laten weten. Je weet immers nooit wat de toekomst je zal brengen, dus je wilt zeker geen slechte indruk nalaten.

Dit bericht is gepost op 18 November 2008 om 11:13 uur en is geplaatst in Solliciteren.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels:
© 2023 · jobinformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.