Hoe kan ik me kleden op het werk?

De manier van kleden op de werkvloer is de laatste jaren enorm veranderd. Werknemers hebben de neiging zich steeds minder formeel te kleden. Maar hoe weet je nu of ook jij voor een ‘casual’ kledingstijl kunt kiezen en hoe ver je erin kunt gaan?

Stel jezelf de volgende vragen

Geldt er een dresscode in het bedrijf waar ik werk?
Als de werknemers veel in contact komen met klanten, geldt er vaak een dresscode in het bedrijf.

Ontmoet je vaak mensen uit andere landen?
In het buitenland gelden vaak strengere kledingvoorschriften dan in West-Europa. Een T-shirt dragen zou dan wel eens beledigend kunnen overkomen. Probeer je dus altijd netjes te kleden als je buitenlanders gaat ontmoeten.

Wat is gepast in jouw sector?
Hoe je je kleedt, wordt ook sterk bepaald door de sector. Zo zullen bankiers zich bijvoorbeeld anders kleden dan kunstenaars.

Wat wil je met je kledij uitstralen?
Als je indruk wilt maken en kracht uitstralen, dan is een oude T-shirt niet zo’n goed idee. Trek eerder een maatpak met stropdas aan.

Heb je een keuze?
Bij sommige beroepen is je kledingkeuze erg gelimiteerd. Denk maar aan politiemannen, militairen, geestelijken, brandweermannen of chirurgen.

Waarin voel je je op  je gemak?
Als je je niet op je gemak voelt in de kledij die je draagt, zal je minder productief zijn. De truc is dus een outfit te kiezen die aan de kledingvoorschriften voldoet en waarin je je op je gemak voelt.

Dit bericht is gepost op 4 December 2008 om 09:27 uur en is geplaatst in Werkomgeving.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels:
© 2024 · jobinformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.