Kan jij thuiswerken?

Thuiswerk of telewerk doen kan op het eerste zicht erg aanlokkelijk lijken, maar het is lang niet voor iedereen weggelegd. Voordat  je begint met thuiswerk, kun je jezelf best de volgende 8 vragen stellen.

Ben ik georganiseerd?

Om van thuis uit te werken moet je georganiseerd zijn. Zo moet je er zelf voor zorgen dat de betalingen in orde zijn, zelf alle afspraken maken, zelf inkopen gaan doen, enz. Als je zowel thuis als op kantoor niet erg georganiseerd bent, moet je zeker niet proberen de twee te combineren.

Hoe flexibel ben je?

Als je van thuis uit werkt, moet je flexibel zijn. Dat betekent ook in het weekend of ’s avonds willen werken, ook als je er eens geen zin in hebt.

Kan je nee zeggen?

Het is belangrijk dat je grenzen leert stellen. Je moet ook niet te veel van jezelf verlangen, want dan houd je het nooit vol. De moeilijkheid is het juiste evenwicht te vinden tussen je gezins- en je werkleven.

Ben je gedisciplineerd en gemotiveerd?

Krijg je het werk gedaan? Voor bedrijven die thuiswerkers aannemen is dat vaak de belangrijkste vraag. Zij hebben geen controle op het werk dat jij thuis doet, maar zullen wel de resultaten zien. Stel jezelf deze vraag dus op voorhand. Als thuiswerker moet je je werk gedaan krijgen zonder dat je baas voortdurend over je schouder staat mee te kijken.

Ben je niet te snel afgeleid?

Als je van thuis uit werkt, moet je zeker zijn dat dit je ook echt lukt, zeker als er ook een partner of kinderen thuis rondlopen. Goed kunnen multitasken komt ook zeker van pas.

Ben je detaillistisch?

Als je thuiswerk doet, zal veel communicatie hoogst waarschijnlijk via e-mail verlopen. Doordat je niet face-to-face met collega’s communiceert, zullen bepaalde details onduidelijk blijven. Het is dan aan jou om hier meer duidelijkheid in te brengen.

Ben je vriendelijk en goed in de omgang met mensen?

Thuiswerkers worden vaak een beetje vergeten. Je ziet je collega’s nooit of bijna nooit. Toch is het een voordeel als je communicatief bent aangelegd. Ook via telefoon of via mail moet je goed in de omgang zijn.

Kan je onafhankelijk werken?

Onafhankelijk zijn betekent in dit geval dat je niet voortduren bevestiging nodig hebt van je baas of je klanten.

Dit bericht is gepost op 6 July 2009 om 13:38 uur en is geplaatst in Carrière, Geld verdienen.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels:
© 2024 · jobinformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.