“Waarom wil je hier werken?”

“Waarom wil je hier werken?” is een vraag die vaak terugkomt in sollicitatiegesprekken. Als je aan het solliciteren bent, heb je die vraag vast en zeker al eens gehoord. En vaak een vraag die niet voorbereide sollicitanten met een mond vol tanden doet staan.

Denk er altijd aan dat je het antwoord op deze vraag steeds kan aanpassen aan de omstandigheden en de specifieke job waar je voor solliciteert.

Hier vind je alvast een paar voorbeelden van antwoorden:

– Ik wil deze job graag omdat hij volledig afgestemd lijkt op mijn competenties. Zoals ik eerder al zei heb ik op (voorbeeld van een vorige job) al veel verwezenlijkt. Ook heb ik het gevoel dat ik in een geweldig team zal terechtkomen.

– Niet alleen is dit een geweldige kans, maar ook is dit bedrijf een plaats waar mijn kwalificaties het verschil kunnen maken. Deze job houdt de uitdaging in die ik nodig heb.

– Ik heb begrijpen dat dit een groeiende bedrijf is. Op jullie website heb ik gelezen dat jullie verschillende nieuwe producten gaan  lanceren. Van die groei zou ik graag deel uitmaken.

– Het lijkt me een erg stimulerende job waarin ik zowel mijn creatieve vaardigheden als mijn analytische vaardigheden volledig kan ontplooien.

Het is belangrijk dat je in je antwoord zowel de nadruk legt op je eigen kwaliteiten als op de goede eigenschappen van het bedrijf waarbij je solliciteert. Het is de bedoeling dat je met je antwoord laat zien dat je hebt nagedacht. Het is de bedoeling dat je aantoont dat je je cv niet zomaar naar een willekeurig bedrijf hebt gestuurd.

Enige research voor je gesprek zal dus zeker van pas komen bij het beantwoorden van deze vraag. Probeer op voorhand al twee of drie redenen te bedenken waarom je juist voor dit bedrijf wilt werken. Pluis de website uit en gebruik de informatie die je er vindt zeker in je gesprek. Ook kan je best op voorhand twee redenen bedenken waarom deze job goed past bij jouw vaardigheden, sterke punten, ervaring en achtergrond.

Er bestaan geen goede en geen slechte antwoorden op deze vraag. Je antwoord moet gewoon aantonen dat je hebt nagedacht over wat je wilt en weet bij wat voor bedrijf je terecht gaat komen.

Dit bericht is gepost op 10 March 2011 om 09:06 uur en is geplaatst in Solliciteren.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels:
© 2024 · jobinformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.