Wanneer is het tijd om een andere job te zoeken?

Of je nu al jaren of nog maar net ergens werkt, het is nooit gemakkelijk om je werk te verlaten. Wanneer het tijd is om op te stappen kan je ook beter vertrekken. Maar hoe weet je nu zeker dat die tijd aangebroken is? Wat de signalen zijn en hoe je die kan herkennen zetten we hieronder even op een rijtje.

De promotie gaat naar… je collega

Een tijdje geleden beloofde je baas je een promotie. Maar dan zie je de eerstvolgende kans aan je neus voorbijgaan: je collega wordt gepromoveerd. In plaats daarvan krijg jij een nieuw bureau. Neem hier geen genoegen mee, maar vraag aan je baas waarom jij uiteindelijk niet gekozen werd. Waarschijnlijk zal hij wel een verklaring hebben (“er wacht je binnenkort een betere kans”). Geloof je niet wat hij zegt en heb je het gevoel dat hij je alleen wil kalmeren, dan is het beter om je ontslag te geven en een betere job te zoeken.

Einde van de mogelijkheden

Als ze je plots een lagere functie geven dan waarvoor je eigenlijk aangenomen werd of als je de enige ervaren werknemer zonder extra’s binnen het bedrijf bent, wordt het tijd om na te denken. Ben je een van de betere werknemers? En wat is jouw plaats binnen het bedrijf? Probeer erachter te komen wat de plannen van je werkgever zijn. Als blijkt dat er voor jou geen perspectieven meer zijn, stap je misschien beter op.

De ‘volgende keer-truc’

Heb je dat extraatje of die loonsverhoging nog steeds niet gehad, maar stapelen de beloftes van je baas zich op? Ga eens rond de tafel zitten en vertel hem dat hij zich niet aan zijn woord houdt. Zwaait hij je opmerkingen en vragen weg met een “volgende keer”, wordt het tijd om weg te gaan.

Toekomst van het bedrijf

Tegenwoordig is de markt onvoorspelbaar. Let dus op als je bedrijf geen vooruitgang boekt of zelfs licht verlies maakt, want dan is de kans groot dat je baan in gevaar is. Denk op tijd aan je eigen toekomst en ga zelf op zoek naar een betere job voor je aan de deur gezet wordt.

Je baas stapt op

Je baas heeft normaal de touwtjes in handen. Als hij opstapt, is er waarschijnlijk iets op til. Probeer erachter te komen waarom je baas vertrokken is. En ondertussen kijk je best al uit naar iets anders voor jezelf.

Let op de signalen

Het is niet altijd gemakkelijk om van vandaag op morgen je ontslag te geven. Maar soms is het de beste oplossing, ook voor jezelf. Kijk af en toe wat rond en probeer eventuele signalen op te vangen.

Dit bericht is gepost op 14 March 2008 om 12:35 uur en is geplaatst in Carrière, Ontslag.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels:
© 2024 · jobinformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.