Hoe vergeet je een slechte dag op het werk?

Of het nu ‘terug aan het werk’-maandag of een van die dagen waarop alles mis lijkt te gaan, iedereen maakt wel eens een slechte dag mee op het werk. Je kunt beter proberen van die vervelende dag op het werk nog iets positiefs te maken.
Maar hoe verander je een dag vol ellende en stress nu in iets positiefs? Ten eerste moet je altijd optimistisch blijven. Besef dat er altijd licht is aan het eind van de tunnel. Hier vind je alvast enkele manieren om met stress op het werk om te gaan.

Zoek een fysieke uitlaatklep

Nee, je hoeft die collega met wie je net ruzie had niet te slaan. Reageer je liever af op iets dat niet leeft. Waarom bekoel je je woede niet tegen een van de boomstammen buiten? Steeds meer bedrijven hebben een fitnessruimte waarin hun medewerkers naar hartenlust kunnen trainen op loopbanden of tegen een boksbal kunnen slaan.

Schrijf je problemen op

Als jij zo’n type bent dat schreeuwt tegen iedereen die tegen je in durft gaan, schrijf je werkgerelateerde kopzorgen dan gewoon eens op. Schrijf alles op waarvan je vermoedt dat het he dag wel eens kan verpesten.

Sta niet in voor andermans problemen

Komen al je collega’s naar jou toe voor oplossingen? Ben jij zo’n type dat nooit nee kan zeggen?
Concentreer je op je eigen problemen. Natuurlijk betekent dit niet dat je geen andere mensen moet helpen, maar je kunt beter de nadruk leggen op je eigen taken.

Bel iemand op

Een telefoontje naar je vriend, je vriendin of zelfs je moeder, kan je gedachten een paar minuten van het werk afzetten. Iemand opbellen betekent dat je een kleine pauze neemt, waarin je de tijd hebt om je gedachten te ordenen. Als je daarna terug aan het werk gaat, zul je de hele situatie in een ander licht bekijken.

Let op je uiterlijk

Als je zelf vindt dat je er goed uitziet, zul je meer zelfvertrouwen hebben en kun je de kleine problemen op je werk beter vergeten. Leg altijd een paar extra kleren op je bureau, voor het geval je zou knoeien.

Koop iets voor jezelf

Loop even naar de bakker om een lekker gebakje voor jezelf te kopen, naar de wijnhandel om een uitstekende fles wijn te kopen die je ’s avonds kunt opentrekken of naar de parfumzaak om er die parfum te kopen die je al zo lang wilde. Neem niet te veel van deze pauzes, anders voelt je portefeuille op het eind van de dag een stuk lichter aan.

Verander je plannen

Zit je vast met een bepaald project? Leg het dan even aan de kant en doe iets anders. Wees actief en zorg ervoor dat je iets te doen hebt, zodat je niet minder productief wordt.

Beantwoord telefoontjes en e-mails

Telefoontjes en e-mails beantwoorden zijn niet de moeilijkste taken, die niet je volledige aandacht opeisen. Neem dat toetsenbord en begin te typen. Repetitieve taken werken kalmerend.

Dit bericht is gepost op 18 March 2008 om 16:33 uur en is geplaatst in Werkomgeving.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels:
© 2024 · jobinformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.