Hoe vraag je om opslag?

Je bent gemotiveerd, klopt overuren, en bijt je vast in de moeilijkste projecten. Kortom, je ben de ideale werknemer. Je werkt nu al een aantal jaar voor het bedrijf, maar een opslag heb je nog nooit gekregen. Wel, het moment is aangebroken om er zelf naar te vragen!

Plan op voorhand

Een grote stap als om opslag vragen kun je maar beter van tevoren plannen. Onderschat het belang van op een duidelijke en directe manier duidelijk maken niet. Richt je ogen op de prijs, een salarisverhoging. Stippel een strategie uit. Maak een lijst van iedere taak die je binnen het bedrijf volbracht hebt, zowel de grote als de kleine taken.

Al die taken kunnen al munitie dienen als je om een opslag vraagt. Je vraagt je werkgever ten slotte zijn kosten te verhogen door jou jaarlijks een hoger loon te betalen. Stel jezelf voor als een advocaat die zijn argumenten uit de doeken moet doen voor de rechtbank. Denk eraan, je werkgever zal je vraag niet serieus nemen als jij dat ook niet doet.

Hoe zit het met je relaties?

Om meer geld van je bedrijf te krijgen, moet je weten wie de macht heeft een promotie goed te keuren. Wie neemt de grote beslissingen in het bedrijf en hoe is je relatie met hen?

Vertrouw niet alleen op je verwezenlijkingen als je een promotie wilt. Relaties zijn net zo belangrijk. Het kan wel zijn dat je je werkgever duizenden euro’s bespaard hebt vorig jaar, maar heb je je baas voor de laatste keer naar z’n vrouw en kinderen gevraagd? De relaties die je opbouwt binnen een bedrijf kunnen je toekomst maken of breken.

Wees professioneel

Om een opslag vragen is niet iets dat je zomaar doet. Je moet er helemaal van overtuigd zijn dat je een opslag verdient. Je werkgever zal meteen zien of je bang bent of zelfzeker.

De argumenten en feiten die je aanhaalt zijn cruciaal, maar minstens even belangrijk is de manier waarop je je zaak presenteert. Professionaliteit is de sleutel tot succes. Zeg bijvoorbeeld nooit dat je opslag verdient. Geef je werkgever gewoon steeds meer bewijzen, totdat hij een promotie wel moet overwegen?.

Hoeveel moet je vragen?

Hoeveel opslag mag je vragen? Te veel vragen is een typische fout die veel gemaakt wordt. De juiste informatie kan in dit geval een uitweg bieden. Probeer eens van je collega’s te weten te komen hoeveel geld zij verdienen. Denk eraan, je bent waarschijnlijk niet de eerste in je bedrijf die om opslag vraagt en naar alle waarschijnlijkheid ook niet de laatste.

Behoud je waardigheid

Wat het antwoord op je vraag om opslag ook mag zijn, behoud altijd je waardigheid en je professionele trots. Als je een loonsverhoging verdient, zul je die zeker krijgen.

Maar veel bedrijven proberen in deze woelige economische tijden te besparen. Als resultaat daarvan, zul je vaak moeten wachten. Wees dus altijd voorbereid op het ergste. Wees geduldig, na een tijdje zul je zeker beloond worden voor je inzet. De vraag is alleen of jij omkan met de beslissing je geen loonsverhoging toe te kennen. Blijf je of vertrek je?

Dit bericht is gepost op 18 March 2008 om 15:14 uur en is geplaatst in Geld verdienen, Werkomgeving.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels:
© 2024 · jobinformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.