Hoe ga je om met een vreselijke job?

In de harde wereld waarin we leven, kan niet iedereen dolgelukkig naar het werk huppelen (het zou dan ook niet werk heten natuurlijk). Velen moeten zichzelf uit hun bed sleuren en de nodige moed bijeenrapen om dan met tegenzin naar het werk te gaan. Maar voor hen is er goed nieuws! Hieronder vind je tips en trucjes om vrolijk te vertrekken naar die vervelende job.

Blijf volhouden

Houd er rekening mee dat je job niet permanent is. De gemiddelde persoon heeft maar liefst 5 verschillende jobs in zijn carrière. Een tweede tip: doe iets leuks voordat je naar het werk gaat. Zo zal je bijgevolg ‘s morgens een reden meer hebben om toch op tijd uit je bed te komen. Daarnaast is het aan te raden zo veel mogelijk pauzes in te lassen. Lunch niet op je werkplaats, schuim het internet af naar dingen die jou boeien of lees een interessant boek.

Concentreer je op het positieve

Bewaar je gevoel voor humor te allen tijde, zowel op de werkvloer als daarbuiten. Kijk meer luchtige sitcoms in plaats van het nieuws of luister naar grappige radioshows. Daarnaast kun je je op de wereld buiten het werk concentreren. k, doe ‘s avonds leuke dingen met je partner, kinderen of vrienden.

Vaak ben je niet de enige op je bedrijf met een rotjob, je kan dus samen met je collega’s ontsnappen aan de werkvloer. Organiseer misschien een vaste avond waarop je met je collega’s uit gaat eten of samen iets leuks doet.

Als je dan toch op je werk bent, spendeer dan die tijd aan nuttige dingen. Leer jezelf een nieuwe vaardigheid aan of verbeter degene die jij bezit. Met je nieuwe vaardigheden kan je al meteen op zoek gaan naar een nieuwe job. Bekijk iedere dag de vacatures en wie weet vind je wel de job van je dromen terwijl je met een echte nachtmerriejob bezig bent.

Doe geen domme dingen

Ondanks dat je misschien iedere dag droomt van een allesverwoestende brand in jouw bedrijf, kan je je job best zo goed mogelijk proberen te doen. Het is nog altijd je bron van inkomsten. Wie weet is je volgende job nog erger.

Indien je echt geen raad meer weet, kan je altijd professionele hulp inroepen van een psychiater of psycholoog. Of anders (lees goedkoper) kan je ten raden gaan bij oud-collega’s. Deze mensen hebben hetzelfde gedaan als jij en misschien hebben zij nog tips om de dag sneller te doen omgaan. Herinner er jezelf regelmatig aan dat je deze job niet je hele leven zult doen.

Indien je op internet of op café zoekt naar troostende woorden, vergeet dan niet hoe erg je huidige job ook is, er altijd iemand is die het slechter heeft dan jij.

Dit bericht is gepost op 26 March 2008 om 16:16 uur en is geplaatst in Werkomgeving.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels:
© 2024 · jobinformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.