Denk goed na over een nieuwe job

Iedereen heeft andere criteria bij het zoeken naar een job. Elke persoon is verschillend als het aankomt op wat hem of haar gelukkig maakt tijdens het werk.

Toch zijn er enkele gemeenschappelijke delen, die zo goed als iedereen belangrijk vindt, die ervoor zorgen dat je je job graag uitvoert. Als je dus zoekt naar een nieuwe job, kan je deze vijf criteria even overlezen en je afvragen of je nieuwe job en werkgever deze maatstaf hanteert.

Relaties

Met je werkgever: vraag je toekomstige werkgever hoe hij of zij je werk zal beoordelen, en hoe hij talent en vordering beloont.

Met je collega’s: je kan vragen hoe de relaties onderling in het verleden al zijn geweest, en wat je toekomstige collega’s van een nieuwkomer verwachten.

Werk- en leefbalans

Locatie: Wees eerlijk met jezelf en bereken hoe ver je zal moeten pendelen om naar je werk te gaan. Zal dit te veel tijd in beslag nemen, zodat je gezin of hobby’s hieronder zullen lijden?

Hoeveelheid werk: in welke mate werkt de sector waarin je terecht zal komen met overuren? Af en toe een paar overuren doen zou geen probleem moeten zijn. Als het echter een overmaat is, vraag je je best af of je dit wel aankan.

Soort werk

Zelfstandigheid: heb je liever een sterke hand boven je die je controleert? Of werk je liever zelfstandig?

Type werk: vraag goed door naar wat de functie van je job eigenlijk inhoudt. Je job is iets waar je dagelijks mee bezig bent, zorg er dus voor dat je taak iets is, dat je werkelijk graag wilt doen.

Contributie: doe het er voor jou toe om te weten dat je werk wel degelijk verschil maakt? Of vind je dit niet belangrijk?

Doorgroeimogelijkheid: is er kans op promotie?

Het bedrijf

De waarden: vraag naar de waarden van het bedrijf, en kijk of je er werkelijk achter staat. Werknemers die niet eens zijn met wat het bedrijf inhoudt, willen dikwijls snel stoppen met hun werk.

Industrie: maakt het bedrijf producten, of zorgt het voor diensten waarmee jij wilt worden geassocieerd?

Financieel

Je loon: is dit loon werkelijk goed genoeg voor jou? Of denk je dat het beter kan? Wees er zeker van dat het een upgrade is t.o.v. je vorige loon.

Premies: Krijg je premies bij overuren of harder werk?

Dit bericht is gepost op 14 May 2008 om 08:17 uur en is geplaatst in Solliciteren, Werkomgeving.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels:
© 2024 · jobinformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.