Kan jij je eigen baas zijn?

Wie zou er nu niet graag zijn eigen werkuren bepalen? Zijn eigen vakantiedagen? Veel mensen verlangen ernaar, en er worden dan ook jaarlijks duizenden zelfstandige zaken gestart. Helaas gaan er hier ook honderden van failliet.
Heb jij ook dat brandende verlangen om zelf een zaak te starten? Maar weet je niet goed of jij wel het type persoon hiervoor bent? Neem dan vijf minuutjes vrij om deze quiz te houden met jezelf.

Kan jij iets zelfstandig starten?

Jij zal je eigen baas moeten zijn. Het zal ook jij zijn, en niemand anders, die heel de zaak moet beheren en managen. Je kan niet meer rekenen op andere mensen om je zaak te leiden.

Durf je de financiële risico’s aan?

Een bedrijf heeft zijn ups en downs. Jij zal degene zijn die hiervan invloed ondervindt inzake je loon. Je bedrijf komt in de eerste plaats, want voor jij je loon krijgt, moeten eerst alle andere kosten betaald worden.

Heb jij goede bedrijfskennis en capaciteit?

Het doel is om klanten aan te trekken. Hiervoor moet heel de organisatie goed draaien: marketing, boekhouding, klantenservice, … .

Wat heb je er voor over?

Bij het opstarten van je bedrijf zal je veel en laat moeten werken. Dit kan oplopen tot 12 uur per dag, soms zes of zeven dagen per week.

Kan jij goede beslissingen maken?

Dit is iets dat een zelfstandige steeds zal moeten doen: onder druk snelle maar goede beslissingen maken. Eenmaal je de beslissing hebt gemaakt, moet je hier ook op voortbouwen.

Hoe ga je om met de isolatie?

Eenmaal je begonnen bent, zou je het respect, de collegialiteit en de vriendschappelijkheid van je medewerkers wel eens kunnen missen. Nu sta je er helemaal alleen voor. Dit is de reden waarom vele mensen uiteindelijk opgeven, dus het is wel de moeite waard om hier eens over na te denken.

Kan je twee of drie jaar zonder inkomen?

Je beginnend bedrijf heeft geld nodig om uit te groeien. Er is dus een plan nodig om te kunnen leven zonder een vast of normaal inkomen.

Hoe zal je bedrijf je gezinsleven beïnvloeden?

Het is moeilijk om je bedrijf samen met je familie of gezin te combineren. Je moet er zeker rekening mee houden dat daa voor een soort balans moet worden opgemaakt. Naast de tijd, is er ook het financieel aspect. In het begin zal je een lagere standaard moeten aanhouden om van te kunnen leven. Dit kan een grote ommekeer zijn, hoewel deze natuurlijk op lange termijn kan zorgen voor een veel hogere levensstandaard, eenmaal je bedrijf gegroeid is.

Dit bericht is gepost op 14 May 2008 om 07:53 uur en is geplaatst in Carrière, Geld verdienen, Werkomgeving.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels:
© 2024 · jobinformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.