4 manieren om een goede teamspeler te zijn

In een vacature of als er sprake is van een promotie gebruiken werkgevers vaak het woord ‘teamspeler’. Een teamspeler is iemand die zijn eigen belangen ondergeschikt maakt aan de doelen en de werking van het team.

Maar hoe kun je nu bewijzen dat jij een echte teamspeler bent? Hier vind je alvast 4 manieren.

Haal je deadlines

Een goede teamspeler haalt zijn deadlines en bezorgt zo zijn collega’s geen extra werk. Als je bijvoorbeeld werkt aan een groter project en je deadline niet haalt, kan dat ertoe leiden dat je collega zijn werk niet op tijd gedaan krijgt.

Wees oprecht

In de ogen van de bedrijven was een teamspeler vroeger iemand die hard werkte en vooral geen vragen stelde. Maar de wereld is veranderd. Tegenwoordig appreciëren veel managers suggesties en constructieve kritiek.

Pas je snel aan

Misschien werk je wel met teams wiens leden zich op verschillende locaties bevinden of maak je wel deel uit van verschillende teams. Door de vooruitgang in de technologie, de globalisatie en de steeds groter wordende diversiteit op de werkplaats moeten teamspelers tegenwoordig flexibeler en creatiever zijn en meer aanpassingsvermogen hebben. Dat je je kunt aanpassen, kun je bewijzen door aan te bieden je manier van werken te veranderen, als dat je teamgenoten zou helpen.

Je houding is ook belangrijk.  Je moet de andere mensen in je team ten volle kunnen vertrouwen. Succesvolle teamspelers gaan ervan uit dat hun collega’s bekwaam, onafhankelijk en loyaal zijn.

Breng respect op voor het werk van anderen

Iedere persoon heeft een andere manier van werken. De ideale teamspeler is iemand die anderen begrijpt, apprecieert en makkelijk met mensen werkt die er een andere stijl op nahouden.

Dit bericht is gepost op 6 June 2008 om 08:01 uur en is geplaatst in Carrière, Werkomgeving.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels:
© 2024 · jobinformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.