Als je de jongste van het team bent…

Je allereerste werkdag nadat je afgestudeerd bent? Grote kans dat je de jongste zal zijn. Het kan best zijn dat sommige collega’s tientallen jaren ouder zijn dan jou. De meesten onder hen zullen wel blij zijn met jou als nieuwe collega, maar wat met die collega’s die je niet met open armen ontvangen? Lees hier hoe je je oudere collega’s ervan kan overtuigen dat je ondanks je leeftijd een waardevolle aanwinst bent voor het team.

Leer je plaats kennen

Als je je plek in het team wilt waarborgen, moet je weten wat jij kan leren van anderen én wat jij hen te bieden hebt. Het is belangrijk dat je je plaats in het team leert kennen. Toon dat je bereid bent om bij te leren over je job en het bedrijf waar je voor werkt. Als je geen ervaring hebt en doet alsof je dat wel hebt, zal dat in het verkeerde keelgat schieten. Dat je jong bent, betekent ook niet automatisch dat je een specialist bent op het gebied van nieuwe technologieën en nieuwe media. Vermijd arrogantie en denk niet meteen dat je collega’s van over de 40 er niets vanaf weten.

Verdien respect

In het begin van je carrière zal je dubbel zo hard moeten werken om evenveel respect te krijgen als de rest van je collega’s. Door hard te werken zal je stilaan een reputatie opbouwen als harde en betrouwbare werkkracht.

Communiceer professioneel

Spreek met autoriteit, wees duidelijk en intelligent in wat je zegt. Probeer zoveel mogelijk zakelijke taal te gebruiken, geen spreektaal, vloekwoorden of clichés

Breng nieuwe ideeën aan

Probeer met bruikbare ideeën en oplossingen naar voren te komen. Jij bent nieuw, dus je bekijkt de zaken waarschijnlijk vanuit een ander, fris perspectief.

Toon respect

Volg de gouden regel: behandel je collega’s zoals jij behandeld wilt worden.

Dit bericht is gepost op 9 March 2009 om 09:48 uur en is geplaatst in Carrière, Werkomgeving.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels:
© 2024 · jobinformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.