Wat als je nieuwe job een nachtmerrie is?

Vol goede moed begin je aan je nieuwe job, maar na een paar weken is het zo klaar als een klontje: je werk valt enorm tegen. Na een maand heb je al zin om de handdoek in de ring te gooien en je ontslag in te dienen. Maar is dat wel de juiste oplossing? Hier lees je hoe je op een professionele manier omgaat met een job die als een nachtmerrie aanvoelt.

Beoordeel de situatie

Je nieuwe job kan tegenvallen om verschillende redenen. Misschien zijn je taken anders dan je je had voorgesteld, misschien valt je nieuwe baas tegen of is er net een grote opdracht binnengekomen waardoor je bijna elke dag moet overwerken. Vraag je eerst eens af wat je zo ongelukkig maakt op je werk voordat je actie onderneemt.

Spreek erover

Als je leidinggevende tevreden lijkt over je werk, maar jij niet tevreden bent met de situatie, kun je best een gesprek aangaan over wat je zo tegensteekt aan je werk. Misschien krijg je wel andere verantwoordelijkheden of wordt er een extra werkkracht aangeworven.

Als je leidinggevende niet zo tevreden lijkt, kan dit een stuk moeilijker zijn. Toch kun je ook dan best een gesprek aangaan. Je maakt best zo snel mogelijk wat jij van je werk verlangt en wat zij van jou verlangen.

Heb je onvoldoende middelen om je job goed uit te voeren? Laat dat dan zeker weten aan je baas.

Is je baas de oorzaak van je problemen? Informeer dan eens bij je collega’s hoe zij hiermee omgaan. Als je van je collega’s te weten komt dat de vorige mensen die jouw functie uitoefenden het maar twee maanden uithielden, kan dat een echte openbaring zijn.

Geduld is een deugd

Heb je het gevoel dat je een vergissing begaan hebt door je nieuwe job te aanvaarden? Houd er dan rekening mee dat het gemiddeld drie tot zes maanden duurt voor iemand zich echt comfortabel voelt in zijn nieuwe job. Het is heel normaal dat je in het begin moe bent, je doet immers veel nieuwe indrukken op.

Observeer zoveel als je kan en vraag raad aan collega’s wanneer het even niet lukt. Leer zoveel mogelijk bij over het bedrijf en de manier van werken.

Als je toch besluit te vertrekken…

Heb je nog steeds het gevoel dat je beter je ontslag indient? Denk je dat er niets meer kan gebeuren opdat jij je beter voelt? Als je er genoeg tijd overheen hebt laten gaan en echt je best hebt gedaan om er nog iets van te maken, kun je inderdaad beter met je werk kappen.

Als je op zoek gaat naar een andere positie, kun je over je korte periode bij die werkgever zeggen dat je al vroeg besefte dat het niet de ideale situatie was. Probeer je zo positief mogelijk op te stellen als er vragen over gesteld worden.

Dit bericht is gepost op 5 June 2008 om 15:25 uur en is geplaatst in Ontslag, Werkomgeving.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels:
© 2024 · jobinformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.